Νέα μελέτη αναδεικνύει τη σοβαρότητα της οδοντικής νόσου στα κουνέλια

Μια νέα μελέτη από το Royal Veterinary College (Λονδίνο, Αγγλία) αναδεικνύει τη σοβαρότητα της οδοντικής νόσου στα κουνέλια.

Από την ανάλυση αρχείων ασθενών 161.979 κουνελιών που υποβλήθηκαν σε κτηνιατρική φροντίδα το τελευταίο διάστημα, προέκυψε ότι περισσότερα από ένα στα επτά κουνέλια είχαν διαγνωστεί με οδοντική νόσο. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η ηλικία, το φύλο και το σωματικό βάρος είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη οδοντικών προβλημάτων, με τα μεγαλύτερα και βαρύτερα κουνέλια να είναι πιο ευάλωτα.

Ενώ προηγούμενες μελέτες υποστήριζαν τη σχέση μεταξύ του σχήματος του κεφαλιού και του αυτιού του κουνελιού και της οδοντικής νόσου, η νέα έρευνα αμφισβητεί αυτήν την παραδοχή.

Η έρευνα τονίζει ότι μεγάλη σημασία έχει η σωστή πρόληψη, η σωστή κτηνιατρική φροντίδα και η κατάλληλη διατροφή καθώς οδηγούν σε ελαχιστοποίηση εμφάνισης της οδοντικής νόσου.

Δείτε εδώ την επιστημονική μελέτη

Ζητούνται Κτηνίατροι και Νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Ζώων Αττικής

To Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών στο Πικέρμι Αττικής διευρύνει την ομάδα του και ζητά:

  1. Κτηνιάτρους για πλήρη απασχόληση.
  2. Νοσηλευτές ,νοσηλεύτριες με εμπειρία στην διαχείριση των ζώων συντροφιάς

Προηγούμενη εμπειρία στην κλινική πράξη θα συνεκτιμηθεί. Αποδοχές πολύ ικανοποιητικές .

Για αποστολή βιογραφικών και επικοινωνία
Email: athhosp@otenet.gr

Τηλ. 2106038023-2106038024 κιν. 6934791014

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Η περίοδος της Σαρακοστής και ιδιαίτερα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, όπως νηστίσιμα προϊόντα και αλιεύματα, τα ονομαζόμενα σαρακοστιανά. Η επιλογή των τροφίμων, η μεταφορά και αποθήκευσή τους στο σπίτι, ειδικά όσων χρειάζονται ψύξη το συντομότερο δυνατό (όπως για παράδειγμα τα αλιεύματα, που από τη φύση τους είναι ευαλλοίωτα), οι προσεκτικοί χειρισμοί για την προετοιμασία τους αποτελούν σημαντικές πρακτικές για την ασφάλειά μας και για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

Γενικά, ως καταναλωτές, είναι καλό να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πόσο σημαντικό είναι να συμβουλευόμαστε τις ενδείξεις της συσκευασίας. Αν έχουμε κάποια αλλεργία, δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ένδειξη αλλεργιογόνων συστατικών, τα οποία αναγράφονται υποχρεωτικά. Στα κατεψυγμένα αλιεύματα, πρέπει πάντα να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης, που καταψύχθηκε το προϊόν. Τα αποψυγμένα προϊόντα, έχουν σαφή δήλωση της αποψυγμένης τους κατάστασης στην επισήμανση της συσκευασίας ή στις πινακίδες των χύμα προϊόντων (χύδην τρόφιμα).

Ειδικά για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Για την αποθήκευση των τροφίμων στο σπίτι, ακολουθούμε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Αποθηκεύουμε τα αλιεύματα με ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα, στη συντήρηση του ψυγείου αν πρόκειται να καταναλωθούν εντός δύο ημερών από την αγορά τους. Εάν πρόκειται να καταναλωθούν σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ημερών συστήνεται η αποθήκευσή τους στην κατάψυξη αφού τοποθετηθούν σε σακούλες τροφίμων. Διατηρούμε τα ωμά οστρακοειδή μακριά από τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά ή είναι έτοιμα προς κατανάλωση για να αποφύγουμε τη διασταυρούμενη επιμόλυνση.

Κατά την διάρκεια χειρισμού των τροφίμων, διατηρούμε τα οικιακά σκεύη καθαρά και χρησιμοποιούμε ξεχωριστό εξοπλισμό, όπως μαχαίρια και σανίδες κοπής για τα θαλασσινά, το ωμό κρέας και τα πουλερικά, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Μαγειρεύουμε καλά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του προμηθευτή, ώστε να αποφύγουμε ιούς όπως οι νοροϊοί, που μπορούν να προκαλέσουν επιδημίες γαστρεντερίτιδας.

Ειδικά για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)

Είναι στη διάθεσή μας για αγορά, είτε νωπά, είτε κατεψυγμένα, είτε αποψυγμένα.

Στα νωπά προσέχουμε:

Να μην έχουν δυσάρεστη οσμή, οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν, αλλά να αναδίδουν την χαρακτηριστική οσμή της θάλασσας.
Η επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή, ενώ τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποσπώνται εύκολα.
Η σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή ενώ τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Η σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή ενώ τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Ακόμη, έχοντας υπόψη ότι η αξία του καλαμαριού είναι υπερδιπλάσια από αυτή του θράψαλου καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας τις διαφορές στα χαρακτηριστικά ανάμεσα στα καλαμάρια και τα θράψαλα και να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε, για να αποφύγουμε κάποια πιθανή παραπλάνηση.

Τα καλαμάρια και τα θράψαλα έχουν μια χαρακτηριστική μορφολογική διαφορά στη μορφή του πτερυγίου τους. Τα καλαμάρια έχουν ένα ρομβοειδές πτερύγιο που εκτείνεται στο μεγαλύτερο μήκος του σώματός τους, ενώ το πτερύγιο στα θράψαλα είναι τριγωνικού σχήματος και πιο πεπλατυσμένο. Όταν τα δύο είδη εκτίθενται νωπά πάνω στον πάγο είναι εύκολη η διάκρισή τους, γιατί τα θράψαλα διαθέτουν δέκα πλοκάμια παρόμοιου μήκους, ενώ τα καλαμάρια έχουν δύο χαρακτηριστικά πλοκάμια πιο επιμήκη σε σχέση με τα υπόλοιπα οκτώ.

Tα κατεψυγμένα (συσκευασμένα ή χύμα) κεφαλόποδα δεν πρέπει να πωλούνται με αλλοιωμένη χροιά, ενώ συνήθως καλύπτονται από ένα στρώμα πάγου. Μετά την απόψυξη το περιεχόμενο πρέπει να έχει το χρώμα και την οσμή του νωπού προϊόντος.

Τα αποψυγμένα αλιεύματα κατά την πώλησή τους, πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εμφανή δήλωση της αποψυγμένης κατάστασής τους, στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης, εκτός από τις ενδείξεις στη συσκευασία τους.

Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)

Εφόσον πωλούνται νωπά με κέλυφος θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται εύκολα αν ισχύουν τα εξής:

Το κέλυφος είναι κλειστό και ανοίγει πολύ δύσκολα ή αν είναι μερικώς ανοιχτό με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός κλείνει μόνο του ερμητικά.
Το περιεχόμενο είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
Η σάρκα είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού προκαλείται συστολή του σώματος).
Για τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, ελέγχουμε ότι η σάρκα τους είναι γυαλιστερή, συνεκτική και αναδίδει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται επίσης και κατεψυγμένα με κέλυφος ή χωρίς κελύφη.

Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)

Τα βρίσκουμε στην αγορά είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.
Όσον αφορά τα νωπά, ελέγχουμε ότι:

Δεν έχουν δυσάρεστη οσμή, αλλά αναδίδουν την χαρακτηριστική οσμή της θάλασσας.
Τα πόδια τους είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
Η μεμβράνη του θώρακα είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
Το κεφάλι και ο θώρακας είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και δεν πρέπει να έχουν μαύρες κηλίδες.
Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια όταν είναι ζωντανά.
Γενικά, να γνωρίζουμε ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι.

Αχινοί

Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, κάτι που διακρίνεται εύκολα από την κίνηση των αγκαθιών τους.

Όταν επιλέγουμε κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, προσέχουμε να είναι ακέραιες και σφραγισμένες, χωρίς βαθουλώματα ή διογκώσεις.

Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα

Άλλα δημοφιλή σαρακοστιανά εδέσματα είναι ο χαλβάς (ιδιαίτερη προσοχή στα αλλεργιογόνα), το τουρσί και ο ταραμάς.
Ο ταραμάς συναντάται σε μορφή πάστας και πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο. Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα, την τάγγιση, την πικρή ή ξινή γεύση.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. σας εύχεται Καλή Σαρακοστή!

Ζητείται Κτηνίατρος από το PAXOS VET CLINIC στους Παξούς

Το PAXOS VET CLINIC με έδρα στους Παξούς αναζητά κτηνίατρο ,με ή χωρίς
εμπειρία,να στελεχώσει την ομάδα μας. Αναλαμβάνουμε παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά μικρών ζώων συντροφιάς.

Ο υποψήφιος θα είναι βασικό μέλος της ομάδας μας.

Απαραίτητες προυποθέσεις είναι η αγάπη για τα ζώα και το επαγγελμά μας, η γνώση Αγγλικών και η κατοχή μεταφορικού μέσου(ΙΧ ή μηχανής) κάθως το νησί μας δεν έχει ΜΜΜ και οι αποστάσεις δεν μπορούν να γίνουν με τα πόδια.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το ιατρείο μας,την θέση εργασιας και το νησί μας επικοινωνήστε στο
694 81 73 617 ή στο nefelidamigou@gmail.com (cv και λίγα λόγια για έσας θα ήταν πολύ καλοδεχούμενα)

Δυνατότητα θεραπείας του Υπερθυρεοειδισμού της Γάτας με ραδιενεργό ιώδιο (Ι131) για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Κτηνίατρος Σωσάννα Μπούρμπου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο ιατρείο της, στο Ίλιον Αττικής, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού σε γάτες με ραδιενεργό Ιώδιο (Ι131), σε ειδικά θωρακισμένη εγκατάσταση για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές που έθεσε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://sbourbouvetclinic.com/

Λίγα λόγια για την κα Μπούρμπου:

Η Σωσάννα Μπούρμπου αποφοίτησε το 1991 από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.
Από το 1991 και για μια πενταετία εργάστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Βολγκογκράντ Ρωσίας ως project manager σε χοιροτροφικές μονάδες ελληνορωσικών ενδιαφερόντων.
Τέλος του 1995 επέστρεψε στην Ελλάδα, ανοίγοντας ιατρείο μικρών ζώων στο Ίλιον Αττικής και διατηρώντας συγχρόνως τη θέση του Συμβούλου και του εξωτερικού συνεργάτη στις παραπάνω χοιροτροφικές επιχειρήσεις για μια ακόμα δεκαετία.
Κατά τη διάρκεια του εργασιακού της βίου παρακολούθησε και ολοκλήρωσε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Γάλακτος και Γαλακτοκομικών προϊόντων» στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια κατεύθυνε μέρος των κτηνιατρικών ενδιαφερόντων της στην κατανόηση των ενδοκρινικών διαταραχών στον σκύλο και στη γάτα και είναι μέλος της ESVE (European Society of Veterinary Endocrinology).

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον υπερθυρεοειδισμό και τον σακχαρώδη διαβήτη στις γάτες και τον υποθυρεοειδισμό, τον σακχαρώδη διαβήτη, το σύνδρομο Cushing και τη νόσο του Addison στους σκύλους.

Για την όσο το δυνατό αρτιότερη προσέγγιση περιστατικών υπερθυρεοειδισμού στην γάτα , η κτηνίατρος κα Μπούρμπου εκπαιδεύτηκε εντατικά στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας υπερθυρεοειδισμού της γάτας με ραδιενεργό Ιώδιο (131I) IODOCAT στην Ισπανία, υπό την επίβλεψη της επικεφαλούς κτηνιάτρου του Κέντρου Dr. Pilar Xifra.

Ποιες είναι οι 3 “υπερ-αισθήσεις” των δελφινιών;

Κατανοώντας την συμπεριφορά θαλάσσιων θηλαστικών, μπορούμε να τα προστατεύσουμε καλύτερα. Στην περίπτωση των δελφινιών, το να γνωρίζουμε πώς αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους σημαίνει πως γνωρίζουμε τον αντίκτυπο του υποβρύχιου θορύβου στην επικοινωνία τους και θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους.

Μεταξύ άλλων τα δελφίνια έχουν και τρεις υπερ-αισθήσεις των δελφινιών που λίγοι γνωρίζουν. Την μαγνητική αντίληψη, την ηλεκτρική αντίληψη και  τον ηχοεντοπισμό.

Φυσικά, ας εξετάσουμε πιο λεπτομερώς κάθε υπερ-αισθησία των δελφινιών:

1. Μαγνητική Αντίληψη:
– Τα δελφίνια μπορούν να ανιχνεύουν το μαγνητικό πεδίο της Γης χάρη σε ορισμένες ουσίες στους εγκεφάλους τους, όπως ο μαγνητίτης.
– Αυτή η ικανότητα μπορεί να τους βοηθήσει στην πλοήγηση στη θάλασσα και στον εντοπισμό περιοχών με πλούσιο θήραμα.
– Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα δελφίνια τείνουν να προσεγγίζουν περιοχές με χαμηλή μαγνητική ένταση, πιθανώς επειδή αισθάνονται πιο άνετα εκεί.

2. Ηλεκτρική Αντίληψη:
– Τα δελφίνια είναι σε θέση να ανιχνεύουν ασθενή ηλεκτρικά πεδία που παράγονται από τα άλλα ζώα και το περιβάλλον τους.
– Αυτή η ικανότητα τους επιτρέπει να εντοπίζουν τροφή, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας, χρησιμοποιώντας τα ηλεκτρικά πεδία που εκπέμπουν τα άλλα ζώα.

3. Ηχοεντοπισμός:
– Τα δελφίνια χρησιμοποιούν τον ηχοεντοπισμό για να εντοπίζουν αντικείμενα και θήραμα, καθώς και για επικοινωνία.
– Έχουν πολύ αισθητήριο ακοής που τους επιτρέπει να ανιχνεύουν τις ήχους στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των ήχων που παράγονται από τα άλλα ζώα και το περιβάλλον τους.

 

ΗΠΑ: Μελέτη αποκαλύπτει αναξιοπιστία στα τεστ DNA των σκύλων

Μια πρόσφαση μελέτη από το τμήμα Βιοπληροφορικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο (ΗΠΑ) φέρνει στο φως το πιθανό πρόβλημα αναξιοπιστίας στις αναλύσεις DNA που προσφέρουν ορισμένες εταιρείες για τους σκύλους προκειμένου να δώσουν πληροφορίες για την καθαρότητα της φυλής. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης ανέδειξε οτι οι περισσότερες εταιρείες βασίζονται περισσότερο στα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά στον σκύλων παρά στα γενετικά δεδομένα για την καθορισμό της φυλής. Αυτό αποτελεί μια ανησυχητική εξέλιξη, καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων θα μπορούσαν να βασίζουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τη φροντίδα και την αντιμετώπιση των ζώων τους σε ανεπαρκή ή ανακριβή δεδομένα.

Επιπλέον, η μελέτη αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια  αλλά και ύπαρξει ενός πιο αυστηρού και αξιόπιστουτ νομοθετικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα λειτουργούν αυτές οι εταιρείες που προσφέρουν αναλύσεις DNA για τα κατοικίδια ζώα. Οι καταναλωτές χρειάζονται να έχουν πρόσβαση σε ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα για να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τα κατοικίδιά τους, και η κανονιστική εποπτεία θα μπορούσε να διασφαλίσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των δοκιμών που προσφέρονται.

Ζητούνται Νοσηλευτές από Κτηνιατρική Κλινική στη Λεμεσό (Κύπρος)

Θέσεις εργασίας για νοσηλευτές κτηνιατρικής στην Λεμεσό.

Κατώτατος μεικτός  μισθός από 1807 ευρώ για νοσηλευτές με εμπειρία άνω των 3 ετών.
Αναλόγως κατάρτισης η πρόταση μπορεί να βελτιωθεί.

Βιογραφικά στο: andria-apollon@hotmail.com

 

 

 

 

 

Η ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ καλωσορίζει στην επιστημονική της ομάδα τη Μαρία Λυράκη DVM MSc DipECVIM-CA MRCVS

Ο Όμιλος Κτηνιατρικών Κλινικών ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ, με όραμα την ολοκληρωμένη και ποιοτική παροχή ιατρικής φροντίδας στα ζώα συντροφιάς, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, από την 1η Νοεμβρίου 2023, η Κα Μαρία Λυράκη, η πρώτη Ελληνίδα Κτηνίατρος κάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Εσωτερικής Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς, είναι μέλος της επιστημονικής του ομάδας και επικεφαλής του τμήματος Παθολογίας.

Λίγα λόγια για την κα Λυράκη:


Μαρία Λυράκη DVM MSc DipECVIM-CA MRCVS
Διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Εσωτερικής Παθολογίας Σκύλου και Γάτας
EBVS and RCVS Recognised European Veterinary Specialist in Small Animal Internal Medicine
Η Μαρία αποφοίτησε από την Κτηνιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2015 και στην συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικά σε νοσοκομεία πρώτης γνώμης ως γενική κτηνίατρος. Κατόπιν ακολούθησε πενταετές πρόγραμμα εξειδίκευσης του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Εσωτερικής Παθολογίας (ECVIM), αρχικά στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και μετέπειτα στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Παράλληλα με την εξειδίκευσή της, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) για τη μελέτη της στο Γαστρικό Λέμφωμα της Γάτας. Στη συνέχεια, σαν ειδική διπλωματούχος παθολόγος κατέλαβε θέση επιμελήτριας (Senior Clinician) και εργάστηκε στην Παθολογική Κλινική του Langford Vets του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.
Σήμερα, η Μαρία Λυράκη κατέχει τη θέση της υπευθύνου του Παθολογικού τμήματος της ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ Κτηνιατρικής Κλινικής στην Αθήνα και αντιμετωπίζει, αποκλειστικά, παθολογικά περιστατικά δεύτερης γνώμης. Το ενδιαφέρον της εστιάζεται ιδιαίτερα στις ενδοσκοπήσεις γαστρεντερικού, ουροποιητικού και αναπνευστικού καθώς και στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση συναδέλφων στο αντικείμενο της εσωτερικής παθολογίας. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με την έρευνα γύρω από τη διάγνωση και αντιμετώπιση της Λοιμώδους Περιτονίτιδας της Γάτας και έχει ξεκινήσει διδακτορική διατριβή στο αντικείμενο σε στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και του Μπρνο της Τσεχίας ενώ παράλληλα , πραγματοποιεί δημοσιεύσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια στο αντικείμενο αυτό.
Οι Άνθρωποι μας, συγκροτούν το πιο ζωντανό κομμάτι του οργανισμού. Η ευημερία, η εξέλιξη και ο σεβασμός στη μοναδικότητα του καθενός αποτελούν τη βασικότερη συνιστώσα της εταιρικής μας κουλτούρας.

Παραμένουμε στη διάθεση σας,
Η ομάδα της ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ Όμιλος Κτηνιατρικών Κλινικών.

Ζητούνται Κτηνίατροι και Βοηθοί Κτηνιάτρου από το Κτηνιατρικό Κέντρο Φλαράκος Μιχαήλ (Κηφισιά)

Ζητούνται Κτηνίατροι και Βοηθοί Κτηνιάτρου για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αποστολή βιογραφικών: petclub@petclub.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χορηγός επικοινωνίας

https://www.hcavs.gr/https://www.edke.gr/https://ivsathessaly.wixsite.com/ivsathessaly?fbclid=IwAR0CmWJk-FyTGwJ5i4LqrLR8qXl29PuL1xhtEkmYHpkUd_PSQo2AVEvX0UMhttps://ivsathessaloniki.wixsite.com/ivsathessaloniki