zoetis background new

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal 02

DIAGNOVET

DIAGNOVET

Κτηνιατρικά θέματα, άρθρα και εξελίξεις από την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Ζητείται Κτηνίατρος από Κτηνιατρική Κλινική στην Αθήνα (Β. Προάστια)

Ζητείται Kτηνίατρος για Κτηνιατρική Kλινική στα Β. Προάστια της Αθήνας

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2117005677 (από τις 10:00-14:00 και από τις 19:00-22:00)

Όνομα υπεύθυνου Κα Αλεξάνδρα Φαρασοπούλου.

Ανακοίνωση Boehringer Ingelheim - Gerolymatos International

Οι εταιρείες  εξέδωσαν πριν λίγες ημέρες κοινή ανακοίνωση που αναφέρει:

"H Boehringer Ingelheim και η Merial αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν ως μια εταιρεία.

Η Boehringer Ingelheim με τη νέα διευρυμένη γκάμα φαρμακευτικών κτηνιατρικών προϊόντων έχει τη φιλοδοξία να γίνει η πρώτη εταιρεία στον κτηνιατρικό χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο, θέτοντας πρώτη προτεραιότητα την προληπτική ιατρική και φροντίδα των ζώων.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα των Boehringer Ingelheim / Merial τα εκπροσωπούσαν δύο αξιόλογοι συνεργάτες: η Altavet και η Gerolymatos International.

Ως μέρος αυτής της ενσωμάτωσης, η Boehringer Ingelheim αποφάσισε, από την 1η Ιανουαρίου, 2018, να συγκεντρώσει όλο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της σε έναν εκ των συνεργατών, τη Gerolymatos International.

H Gerolymatos International δραστηριοποιείται στην Ελληνική Κτηνιατρική αγορά από τα τέλη του 1950 και με την υποστήριξη των Κτηνιάτρων αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Merial.
Η Gerolymatos International δραστηριοποιείται πέραν των κτηνιατρικών επιπλέον στους τομείς των οπτικών και των μη-συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων (ΜΗΣΥΦΑ) καθώς επίσης εξάγει τα δικά της προϊόντα σε 55 αγορές διεθνώς.

Η Boehringer Ingelheim αποτελεί μία από τις 20 κυριότερες φαρμακευτικές εταιρείες στον χώρο της υγείας και παραμένει ως και σήμερα μία οικογενειακή επιχείρηση. Η Boehringer Ingelheim πρεσβεύει την καινοτομία μέσω της έρευνας για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων για τους ανθρώπους και τα ζώα. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη της εταιρείας για περισσότερο από 130 χρόνια.
Καθημερινά, 50.000 εργαζόμενοι δημιουργούν αξία μέσω της καινοτομίας στους τρείς κλάδους της εταιρείας: Ανθρώπινα Φάρμακα, Υγεία των Ζώων, Συμβάσεις Παραγωγής Βιοφαρμακευτικών Προϊόντων. Ο κύκλος πωλήσεων της εταιρείας το 2016 κυμάνθηκε στα 15,9 δις ευρώ.

Η Boehringer Ingelheim και η Gerolymatos International έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική κτηνιατρική αγορά και παραμένουν αισιόδοξες ότι η μακροχρόνια σχέση με κάθε συνεργάτη τους θα ενισχυθεί περαιτέρω."

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

O κ. E. Van Houten (Περιφερειακός Διευθυντής-Boehringer Ingelheim Animal Health).

Ο κ. Δ. Αναγνωστάκης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος-Boehringer Ingelheim Ελλάς).

Ο κ. Ν. Γερολυμάτος (Πρόεδρος της Gerolymatos International).

Ζητείται Κτηνίατρος και Νοσηλευτής από Κτηνιατρική Κλινική στην Κηφισιά

Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Επιθυμητή προϋπηρεσία.

Αποστολή βιογραφικών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106251103 – 6932217635.

Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ: Θέση εκπόνησης διδακτορικής διατριβής

Προκηρύσσεται μια (1) θέση για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής Α.Π.Θ. με επιβλέπουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναστασία Διάκου στο πεδίο «Παρασιτολογία και Παρασιτικά Νοσήματα».

Δικαιολογητικά

 • Βιογραφικό υπόμνημα
 • Αντίγραφο πτυχίου
 • Αναλυτική βαθμολογία
 • Αναγνώριση ισοτιμίας (ΔΟΑΤΑΠ)
 • Τίτλοι μεταπτυχιακών σπουδών
 • Πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων – συνεδρίων (με Υπεύθυνη Δήλωση)
 • Πιστοποιητικά ξένων γλωσσών
 • Συστατικές επιστολές (2) σφραγισμένες (κλειστές)

Kριτήρια και προυποθέσεις για την επιλογή υποψηφίου

 • Βαθμός στο μάθημα της Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων ή στους Κύκλους 6Ι και 6ΙΙ για τους εισαχθείς κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2003-2012, τουλάχιστον 7.
 • Επιθυμητή η εμπειρία εργασίας σε Εργαστήριο.
 • Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο C1/C2 σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για Γλώσσες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος και υποβολή των δικαιολογητικών μέχρι την 26η Ιανουαρίου 2018 στη Γραμματεία του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγεία του Α.Π.Θ., τηλέφωνο 2310 999857.

Ζητείται Κτηνίατρος από Κτηνιατρείο στην Ξάνθη

Κτηνιατρείο στην Ξάνθη ζητά κτηνίατρο για πλήρη απασχόληση.
Επιθυμητή εμπειριία στα ζώα συντροφιάς.
Απαραίτητη γνώση Η/Υ.

Βιογραφικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Γιώργος Σαμπάνης τραγουδά για την ΕΔΚΕ!

Ένα ευαίσθητο και όμορφο τραγούδι σε στίχους από την Ελεάνα Βραχάλη και σύνθεση από τον Χρήστο Σούμκα αποφάσισε να ερμηνεύσει ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης και να δωρίσει τα έσοδα στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας.

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Όλοι οι εθελοντές της οργάνωσής εργάζονται αμισθί.

Η συμβολή σας για να συνεχίσουμε του έργου της ΕΔΚΕ είναι σημαντικότατη και απαραίτητη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα της ΕΔΚΕ  και να μάθετε πως μπορείτε να ενισχύσετε αυτή προσπάθειά και προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα αδέσποτα της χώρας μας.

 

 

Ζητείται Κτηνίατρος από Ιατρείο Μικρών Ζώων στα Χανιά

Ζητείται Κτηνίατρος από Ιατρείο Μικρών Ζώων στα Χανιά. Πλήρης απασχόληση, Residency ή εμπειρία στη χειρουργική μικρών ζώων, θα ληφθούν υπόψη.

E- mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΕΩΤΕΕ: Διαχείριση αποβλήτων κτηνιατρικών φαρμάκων

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αυθαίρετες απορρίψεις κτηνιατρικών φαρμάκων, το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυστικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τονίζει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την παράνομη διακίνηση γεωργικών και κτηνιατρικών φαρμάκων σε όλη την χώρα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με αυθαίρετες απορρίψεις κτηνιατρικών φαρμάκων σε κάποιες περιοχές του Παραρτήματος θέλουμε να τονίσουμε ότι το Επιμελητήριο έχει επανειλλημένα τονίσει την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την παράνομη διακίνηση γεωργικών και κτηνιατρικών φαρμάκων σε όλη την χώρα. Στα πλαίσια αυτά ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών οι οποίες αυτή την στιγμή στην περιοχή μας λειτουργούν οριακά σε προσωπικό κτηνιάτρων και γεωπόνων. Το διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο γειτονικών χωρών, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση των γεωργικών εφοδίων σε γειτονικές μας χώρες, αποτελούν δυστυχώς κίνητρο για επιτήδειους προκειμένου να διοχετεύουν στην εγχώρια αγορά αμφιβόλου ποιότητας εφόδια και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένες δραστικές ουσίες.

Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι σε περιπτώσεις παράνομων απορρίψεων γεωργοκτηνοτροφικών φαρμάκων η συλλογή και διαχείριση αυτών, με βάση την νομοθεσία, δεν μπορεί να γίνεται από τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων που ασχολούνται με τα σύμμικτα αστικά απόβλητα. Απαιτείται ειδική διαχείριση των αποβλήτων αυτών τα οποία στην περίπτωση που χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα τότε απαιτείται η εμπλοκή και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να οδηγούνται σε κατάλληλα αδειοδοτημένο χώρο.

Στα παραπάνω πλαίσια καλούνται οι Δήμοι, σε περιπτώσεις που εντοπίζουν απόβλητα γεωργικών ή κτηνιατρικών φαρμάκων να ενημερώνουν σχετικά τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Περιφερειών και επιπλέον να προβαίνουν σε ξεχωριστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών και σε καμία περίπτωση σε συλλογή και απόρριψη σε χώρους ΧΥΤΑ ή σε κάθε περίπτωση σύμμικτων αστικών αποβλήτων. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η ενέργεια αυτή αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για την Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σωτ. Β. Λαμπρόπουλος

Ζητείται Κτηνίατρος από την ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ (τμήμα προϊόντων διατροφής κατοικιδίων ζώων)

Η εταιρεία ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ για το τμήμα προϊόντων διατροφής κατοικιδίων ζώων αναζητά Κτηνίατρo

Αναφερόμενος στον Γενικό Διευθυντή, ο κατάλληλος υποψήφιος, σxεδιάζει και υλοποιεί σε συνεργασία με το τμήμα Marketingτης εταιρείας τα πλάνα ανάπτυξης του κτηνιατρικού καναλιού και εκπαιδεύει το τμήμα πωλήσεων σε τεχνικά θέματα.

Απαραίτητα προσόντα:

• Πτυχίο Κτηνιατρικής, Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών επιθυμητός.
• Τουλάχιστον 3 έτη εμπειρίας σε κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα ή προϊόντα διατροφής κατοικιδίων
• Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
• Άριστες διοικητικές και οργανωτικές δεξιότητες και αποδεδειγμένη ικανότητα διαχείρισης πολλαπλών εργασιών.
• Προσανατολισμός στο αποτέλεσμα και στην επίτευξη στόχων.
• Ανάληψη πρωτοβουλιών και ανεπτυγμένη ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων.

Αποστολή βιογραφικών : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πωλείται Κτηνιατρείο στην Ελασσόνα

Πωλείται κτηνιατρείο στην Ελασσόνα, 6ης Οκτώβριου 136.

Εξοπλισμένο με χειρουργικό τραπέζι, κλίβανο ξηρής αποστείρωσης, χειρουργικό φως, μικροσκόπιο και κλουβιά νοσηλείας.
Διαθέτει επίσης άνετο χώρο υποδοχής με γραφείο και pet shop καθώς και υποδομή για χώρο ακτινολογικού. O χώρος κλιματίζεται!

Η διάθεση του κτηνιατρείου γίνεται εξαιτίας αδυναμίας στελέχωσής του.
Πληροφορίες Κολτσίδας Γεώργιος 6977 757 689

Ενημέρωση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων από την Περ. Κεντρ. Μακεδονίας

Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ):

«Ενημέρωση κατόχων χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και οικόσιτων χοίρων, υπεύθυνων σφαγείων, εμπόρων, κυνηγών, φορέων διαχείρισης απορριμμάτων των αεροδρομίων και των λιμένων για Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ):

Σας ενημερώνουμε ότι η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ), νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης που δε μεταδίδεται στον άνθρωπο, ενδημεί στην Αφρική (το 1921 εμφανίστηκε στην Κένυα) ενώ στην Ευρώπη εισήχθη το 1957 (Πορτογαλία) και από εκεί ο ιός μεταδόθηκε στην Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία (κυρίως Σαρδηνία), Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Καραϊβική (Κούβα, Αϊτή), Νότια Αμερική (Βραζιλία), Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία και από τη Νότια Ρωσία το 2013 εξαπλώθηκε σε πληθυσμούς άγριων χοίρων στη Λιθουανία, Πολωνία, Λετονία, Εσθονία και Τσεχία.

Πρόκειται για ιογενές, αιμορραγικό, εμπύρετο σύνδρομο των άγριων και των κατοικίδιων χοίρων όλων των ηλικιών που χαρακτηρίζεται από υψηλή θνησιμότητα και νοσηρότητα. Τα κυριότερα κλινικά συμπτώματα και αλλοιώσεις της ΑΠΧ είναι: πυρετός (άνω των 40° C), ερύθημα, υπεραιμία δέρματος σε κοιλιά, άκρα, αυτιά και περίνεο, αιμορραγίες στους βλεννογόνους π.χ. ερυθρότητα οφθαλμικού βλεννογόνου, αιμορραγικό υγρό στη θωρακική και κοιλιακή κοιλότητα, σπλήνας διογκωμένος και σκοτεινόχρωμος, πετέχειες στους νεφρούς, στην καρδιά και στον υπεζωκότα.

Ο κίνδυνος εισόδου της νόσου στη χώρα μας ελλοχεύει λόγω των αγριόχοιρων που μετακινούνται διασυνοριακά και μπορεί να έρθουν σε επαφή με μολυσμένους αγριόχοιρους και, ενδεχομένως, λόγω της σίτισης των χοίρων με υπολείμματα τροφίμων, ζωικών υποπροϊόντων και ζωοτροφών που περιέχουν τον ιό.

Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αυξημένος στις ημιεκτατικού ή εκτατικού τύπου εκμεταλλεύσεις  και στους οικόσιτους χοίρους (λόγω αυξημένης πιθανότητας επαφής με ζώα άγριας πανίδας) ενώ σε περίπτωση επιβεβαίωσης του νοσήματος θα πληγεί άμεσα κυρίως η συστηματική χοιροτροφία λόγω της επιβολής αυστηρών μέτρων στο εμπόριο ζώντων ζώων  και στα προϊόντα ζωικής προέλευσης της περιοχής τους (θανάτωση και καταστροφή των ζώων και των μολυσμένων προϊόντων, καθαρισμός και απολύμανση των χώρων, καθαρισμός, απολύμανση ή καταστροφή, εφόσον απαιτείται, των μολυσμένων ζωοτροφών, υλικών και του εξοπλισμού που βρίσκεται στην εκμετάλλευση, όταν αυτά δεν μπορούν να απολυμανθούν, κ.τ.λ.).

Είναι κρίσιμο να αποτραπεί η είσοδος αγριόχοιρων στις εκμεταλλεύσεις όλων των τύπων γιατί μέσω των εκκρίσεων (ρινικών, οφθαλμικών, της γενετικής οδού, σάλιου, ούρων, κοπράνων) αν αυτοί είναι μολυσμένοι μπορούν να μεταδώσουν και να διασπείρουν τον ιό άμεσα στα εκτρεφόμενα χοιρινά. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στη διατροφή των χοιρινών για την αποφυγή της έμμεσης μετάδοσης του ιού: Δε θα πρέπει να χορηγείται ωμό κρέας και υποπροϊόντα χοιρινών και ιδιαίτερα θηραμάτων αγριόχοιρων ως ζωοτροφή σε εκτρεφόμενα ή κατοικίδια ζώα οποιουδήποτε είδους (χοίρους, σκύλους, γάτες κ.τ.λ.). Οι νεκροί μολυσμένοι χοίροι πρέπει να απομακρύνονται άμεσα προς αποφυγή κανιβαλισμού. Ο ιός μπορεί να μεταφερθεί σε απόσταση και με μηχανικά μέσα (ρουχισμός του προσωπικού, εξοπλισμός, μεταφορικά μέσα), ιατρογενώς κατά τη θεραπεία νοσημάτων και κατά τις εκστρατείες εμβολιασμού σε περιοχές που ενδημεί η νόσος. Οι μαλακοί κρότωνες του γένους Ornithodoros spp. αποτελούν τόσο δεξαμενή, όσο και μηχανικούς μεταφορείς του ιού. Άλλα έντομα, όπως κουνούπια και μύγες, μπορούν να παίξουν ρόλο στη μετάδοση του ιού.


Αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων βιοπροφύλαξης στις εκτροφές, όπως:
1) Έλεγχος μετακινήσεων ζώων στις εκμεταλλεύσεις, ύπαρξη κατάλληλης περίφραξης, ύπαρξη χώρου απομόνωσης για τα νεοεισαχθέντα ζώα.
2) Κατάλληλη ένδυση του προσωπικού και των επισκεπτών.
3) Τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής από το προσωπικό.
4) Περιορισμός των επισκεπτών στο ελάχιστο δυνατό.
5) Αποφυγή χρήσης δανεισμένου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού.
6) Καθαρισμός και απολύμανση της εκτροφής και των οχημάτων, ύπαρξη και χρήση απολυμαντικής τάφρου, αποφυγή σχηματισμού στάσιμων νερών που προσελκύουν έντομα.
7) Αντιμετώπιση τρωκτικών, εντόμων και παρασίτων (εντομοκτόνα, σίτες, εξωπαρασιτοκτόνα, προστασία του χώρου αποθήκευσης των ζωοτροφών).
 

Ειδικά μέτρα πρόληψης για τους κυνηγούς:
- Να μεριμνούν για την προσεκτική διαχείριση των θηραμάτων, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος μετάδοσης του ιού (αποφυγή απόρριψης σπλάχνων και τεμαχίων κρέατος, δέρματος) στο περιβάλλον και τη μη χορήγηση εντοσθίων ή ωμών κρεάτων προερχόμενων από το θήραμα ως ζωοτροφή για οικόσιτα ζώα οποιουδήποτε είδους.
- Να φυλάσσεται το θήραμα σε ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο, όπου δεν έχουν πρόσβαση οικόσιτα ζώα και δε φυλάσσονται ζωοτροφές ή σκεύη.
- Να αποφεύγεται η άμεση επαφή εκτρεφόμενων ή οικόσιτων ζώων (χοίροι, σκύλοι, γάτες) με το θήραμα.
- Οι κυνηγοί που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (διαχείριση θηραμάτων και υποπροϊόντων αυτών, καθαρισμός και απολύμανση οχημάτων και εξοπλισμού) για την αποφυγή εισόδου του νοσήματος.

Μέτρα διαχείρισης απορριμμάτων σε αεροδρόμια και λιμένες:

Ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που περιλαμβάνουν υπολείμματα τροφίμων αεροσκαφών ή πλοίων από χώρες όπου έχει εκδηλωθεί το νόσημα (Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Τσεχία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ιταλία). Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνονται ως ζωοτροφή τα υπολείμματα των απορριμμάτων των αεροδρομίων και λιμένων σε χοίρους ή άλλα είδη οικόσιτων ζώων. Επισημαίνεται ότι στην Πορτογαλία η μόλυνση προήλθε από σίτιση με μολυσμένα υπολείμματα τροφίμων αεροσκαφών.

Σκόπιμο είναι να αυξηθεί η παθητική επιτήρηση στους πληθυσμούς αγριόχοιρων έτσι ώστε να εντοπιστεί άμεσα το νόσημα. Ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς τους με συχνή παρουσία στην ύπαιθρο, στα ορεινά μονοπάτια και τα δάση, όπως: κυνηγετικοί σύλλογοι, θηροφύλακες, δασικές υπηρεσίες, ορειβατικοί σύλλογοι, Φορείς Διαχείρισης βιοτόπων, όμιλοι πεζοπορίας και σύλλογοι κτηνοτρόφων  να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές σε ανεύρεση αριθμού νεκρών αγριόχοιρων και χοίρων πέραν του φυσιολογικού, καθώς και ζώων με κλινικά συμπτώματα και αλλαγή στη συμπεριφορά».

Κτηνιατρική Υπερηχοκαρδιογραφία στην Καθημερινή Πράξη (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ)

Ημερομηνία: 17/02/2018 - 18/02/2018 (Όλη την ημέρα)

Τοποθεσία: Κτηνιατρικό Εργαστήριο Συνεχούς Eκπαίδευσης

Περιγραφή/Πρόγραμμα

Διήμερο σεμινάριο υπερηχοκαρδιογραφίας, με πρακτική εξάσκηση.

Οι διαλέξεις του Dr. Georgiev θα είναι στην αγγλική γλώσσα, χωρίς μετάφραση. Οι διαλέξεις του κ. Κουτίνα θα είναι στα ελληνικά, εκτός και αν υπάρχουν συμμετέχοντες από άλλες χώρες, οπότε θα είναι και αυτές στην αγγλική γλώσσα.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την υπερηχοκαρδιογραφία (κλινική προσέγγιση), με στόχο την απόκτηση εμπειρίας των σημαντικότερων λήψεων της καρδιάς, την αναγνώριση της φυσιολογικής ανατομίας στο υπερηχοκαρδιογράφημα και τη δυνατότητα διάγνωσης των συχνότερων συγγενών και επίκτητων καρδιοπαθειών. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση υπερηχοκαρδιογραφίας ή εξοικείωση με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πρόγραμμα:

Σάββατο

08.30 – 09.00: Εγγραφή
09.00 – 10.00: Physics of ultrasonography and equipment analysis; Normal study, common artifacts and some practical tips (Η φυσική των υπερήχων και ανάλυση του εξοπλισμού: μελέτη φυσιολογικής καρδιάς, συνήθη τεχνουργήματα και πρακτικές συμβουλές) – Ranko Georgiev
10.00 – 11.00: Echocardiographic anatomy of the heart; 2D B-mode standard views acquisition, pitfalls and mistakes (Υπερηχοκαρδιογραφική ανατομία της καρδιάς: κλασικές δισδιάστατες λήψεις και συνήθη σφάλματα) – Ranko Georgiev
11.00 – 11.30: Διάλειμμα για καφέ
11.30 – 12.30: Εκτίμηση της υπερηχοκαρδιογραφικής εικόνας – λήψη προς λήψη: υπερτροφία και διάταση – που και πως την εντοπίζουμε – Χρήστος Κουτίνας
12.30 – 13.30: Αναγνώριση της καρδιομεγαλίας και των διαταραχών στη μορφολογία των βαλβίδων στη δισδιάστατη υπερηχοκαρδιογραφία – Χρήστος Κουτίνας
13.30 – 14.30: Διάλειμμα για γεύμα
14.30 – 15.30: Πρακτική εξάσκηση Group I – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων
15.30 – 16.30: Πρακτική εξάσκηση Group II – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων
16.30 – 17.30: Πρακτική εξάσκηση Group I – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων (αλλαγή εκπαιδευτών)
17.30 – 18.30: Πρακτική εξάσκηση Group II – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων (αλλαγή εκπαιδευτών)

Κυριακή

09.30 – 10.30: M-mode echocardiography in the veterinary patient (Το M-mode υπερηχοκαρδιογράφημα στα ζώα) – Ranko Georgiev
10.30 – 11.30: Is it really important to measure? Case discussion (Είναι όντως σημαντικό να κάνουμε μετρήσεις; – Συζήτηση περιστατικών)– Ranko Georgiev
11.30 – 12.00: Διάλειμμα για καφέ
12.00 – 12.45: Αναγνώριση της συστολικής/διαστολικής δυσλειτουργίας – Χρήστος Κουτίνας
12.45 – 13.30: Συνήθεις συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες: εκτίμηση των δισδιάστατων λήψεων – Χρήστος Κουτίνας
13.30 – 14.30: Διάλειμμα για γεύμα
14.30 – 15.30: Πρακτική εξάσκηση Group I – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων
15.30 – 16.30: Πρακτική εξάσκηση Group II – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων
16.30 – 17.30: Πρακτική εξάσκηση Group I – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων (αλλαγή εκπαιδευτών)
17.30 – 18.30: Πρακτική εξάσκηση Group II – δύο υποομάδες των 4 – 6 κτηνιάτρων (αλλαγή εκπαιδευτών)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εφαρμογή Προγράμματος Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της Γρίπης των Πτηνών

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση 4411/138539/22-12-2017 «Εφαρμογή Προγράμματος Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της Γρίπης των Πτηνών».

Δείτε την Υπουργική απόφαση κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ζητείται Κτηνίατρος από Κτηνιατρική Κλινική στο Ηράκλειο Κρήτης

Κτηνιατρική Κλινική με έδρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, ζητά να προσλάβει για μόνιμη εργασία, Κτηνίατρο με προϋπηρεσία σε μικρά ζώα.

Η θέση εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης, με υψηλές αποδοχές & παραχώρηση κατοικίας.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως αποστείλουν πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα, με επισυναπτόμενη πρόσφατη φωτογραφία. Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tηλ. επικοινωνίας 2810341698, 6979007971

H συνέντευξη

*Μιχάλης Ζαβλάρης

Πριν η κλινική καλέσει του υποψηφίους για συνέντευξη, προηγείται η σύνταξη της βραχείας λίστας. Τις περισσότερες φορές, η σύνταξη της λίστας είναι μια πραγματική πρόκληση, δεδομένου ότι από το σύνολο των βιογραφικών που έχουν παραληφθεί, συνήθως επιλέγονται τα 3 – 4 επικρατέστερα. Η σύνταξη της λίστας γίνεται με βάση την ταύτιση των δεξιοτήτων των υποψηφίων με την περιγραφή της θέσης. Κατά τη διαδικασία αυτή, λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:

 • • Ο χρόνος που είναι διαθέσιμος για τις συνεντεύξεις – το κριτήριο αυτό προσδιορίζει και τον αριθμό των υποψηφίων που θα συνθέσουν τη λίστα.
 • • Αν οι υποψήφιοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (πχ, πτυχίο, εξειδίκευση) – αν όχι, απομακρύνονται από τη λίστα.
 • • Η βαθμονόμηση των υποψηφίων σύμφωνα με τα επιθυμητά κριτήρια που πληρούν (πχ, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία). Τη λίστα των επιθυμητών κριτηρίων τη χρησιμοποιούμε με γνώμονα το πόσο "μακριά" είμαστε από το στόχο των 3 – 4 υποψηφίων. Αν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, αρχίζουμε να απορρίπτουμε αυτούς που πληρούν τα λιγότερα επιθυμητά κριτήρια, καταλήγοντας σε αυτούς που πληρούν τα περισσότερα.
 • • Κενά στην εκπαίδευση ή την επαγγελματική καριέρα του υποψηφίου.
 • • Προβλήματα μορφοποίησης, γραμματικής και σύνταξης των βιογραφικών.

Μετά την ολοκλήρωση της λίστας, η κλινική υποχρεούται να ενημερώσει τους υποψηφίους που έχουν απορριφθεί με ένα ευγενικό μήνυμα. Η σύνταξη της βραχείας λίστας και η συνέντευξη  - ακόμα κι αν έχουν οργανωθεί σωστά - δεν οδηγούν πάντα στην τελική και πετυχημένη επιλογή υποψηφίου. Για παράδειγμα κάποιοι υποψήφιοι δεν μπορούν να παραστούν στη συνέντευξη, μπορεί να τους έγινε άλλη προσφορά ή υποψήφιοι που κλήθηκαν σε συνέντευξη αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Για τους παραπάνω λόγους, η κλινική φροντίζει να διατηρεί γέφυρες επικοινωνίας και επαφές με όλους τους υποψηφίους χωρίς να αποκλείει ενδεχόμενη συνεργασία και διατηρεί τα βιογραφικά σε αρχείο ώστε να μπορεί να ανατρέξει σε αυτά στο μέλλον.

Ακολουθεί η πρόσκληση σε συνέντευξη όπου και διευκρινίζονται τα χαρακτηριστικά της. Στην πρόσκληση, οι υποψήφιοι ενημερώνονται για:

 • • Τον τόπο, την ημερομηνία, την ώρα και τη χρονική διάρκεια της συνέντευξης,
 • • Τα άτομα που θα παρευρεθούν και τις επαγγελματικές τους ιδιότητες – πχ κτηνίατρος ή διευθυντής της κλινικής και
 • • Τα χαρακτηριστικά της συνέντευξης – συνέντευξη με βάση τις αρχές Κατάσταση – Σκοπός – Δράση – Αποτέλεσμα/Situation – Task – Action – Result (ΚΣΔΑ/STAR) και συζήτηση πάνω σε αληθοφανή σενάρια περιστατικών.

Σκοπός της συνέντευξης είναι να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητές του υποψήφιου για τη θέση που ανακοινώθηκε και να εκτιμηθούν:

 • •Οι ικανότητες και η εμπειρία του,
 • •Η επικέντρωση του στις ανάγκες του πελάτη και η εμπορική του επίγνωση,
 • •Οι ικανότητες οργάνωσης, επικοινωνίας και διαχείρισης του χρόνου,
 • •Οι δυνατότητες συνεργασίας και καθοδήγησης των μελών της ομάδας,
 • •Η διάθεση για συνεχιζόμενη εκπαίδευση,
 • •Οι ικανότητες λήψης αποφάσεων σε κρίσιμες καταστάσεις και
 • •Η ταύτιση του υποψήφιου με τη φιλοσοφία και το προφίλ της κλινικής.

Οι βασικοί κανόνες της συνέντευξης είναι:

 • • Δημιουργούμε φιλικό και ήσυχο περιβάλλον - ζητάμε να μην μας διακόψει κανείς.
 • • Κάνουμε μια σύντομη ξενάγηση στην κλινική.
 • • Επαναλαμβάνουμε τις αρμοδιότητες της θέσης.
 • • Ζητάμε από τον υποψήφιο να συστηθεί καλύτερα…πχ…"Οk Μαρίνα, πες μας λίγα λόγια για σένα τώρα…".
 • • Δίνουμε "χώρο" στον υποψήφιο να διεξάγει το 70% της συζήτησης - ο υποψήφιος είναι το επίκεντρο της συνέντευξης.
 • • Αν ο υποψήφιος δυσκολεύεται σε μια ερώτηση, τον καθησυχάζουμε λέγοντας…"μην ανησυχείς, θα επιστρέψουμε στην ερώτηση αργότερα".

Με τα παραπάνω "σπάμε τον πάγο", ο υποψήφιος αισθάνεται πιο άνετα και μπορούμε να εκτιμήσουμε πως αντιλαμβάνεται και παρουσιάζει τον εαυτό του.

Το κύριο σώμα της συνέντευξης δομείται με ερωτήσεις σύμφωνα με τη μέθοδο ΚΣΔΑ, ώστε να εκτιμηθούν οι υποψήφιοι σε αληθοφανή σενάρια καθημερινών αρμοδιοτήτων. Για κάθε ειδικότητα προετοιμάζουμε 2 – 3 σενάρια όπως τα παρακάτω:

Θέση κτηνιάτρου:

"Εξετάζεις ένα σκύλο που είναι ύποπτος για ανοικτή πυομήτρα και γνωρίζεις ότι στην υποδοχή σε περιμένει ένας σκύλος που εμβολιάστηκε πριν 12 ώρες και εμφανίζει συμπτώματα αναφυλακτικού σοκ. Η τηλεφωνήτρια σε διακόπτει λέγοντας ότι δέχθηκε κλήση από τον ιδιοκτήτη ενός 10χρονου Cocker Spaniel που μετά την πρωινή του βόλτα παρουσιάζει επίμονο βήχα και λιποθυμικά επεισόδια. Πως θα ιεραρχήσεις τα περιστατικά και πως θα τα προσεγγίσεις διαγνωστικά;". Με το παράδειγμα ξεκαθαρίζουμε την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει ο υποψήφιος, ζητάμε να προσδιορίσει ποιος θα είναι ο σκοπός του, ποια δράση θα αναλάβει και τέλος να συζητήσει τα αποτελέσματα της παραπάνω δράσης. Με αυτό το σενάριο αντιλαμβανόμαστε τις κλινικές ικανότητες του υποψήφιου, τη διαγνωστική του προσέγγιση, την ικανότητα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, την ανταπόκριση σε κρίσιμες καταστάσεις και την ευελιξία του στην ανάθεση αρμοδιοτήτων στα μέλη της ομάδας.

Θέση προσωπικού υποδοχής:

"Ένας μη ικανοποιημένος πελάτης βρίσκεται στην υποδοχή παραπονούμενος για για την καθυστέρηση στην παράδοση της κλινικής δίαιτας του ηπατοπαθούς σκύλου του. Την ίδια στιγμή η τηλεφωνική γραμμή της κλινικής για τα επείγοντα περιστατικά χτυπάει επίμονα. Πως θα αντιμετωπίσεις αυτό το σενάριο;". Το παράδειγμα ξεκαθαρίζει την κατάσταση/πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ο υποψήφιος πρέπει να εξηγήσει με ποιο τρόπο (δράση) θα ικανοποιήσει δύο πελάτες ταυτόχρονα (σκοπός) και να αναφέρει ποιο ήταν το αποτέλεσμα της απόφασης του. Με αυτό το σενάριο αντιλαμβανόμαστε τις ικανότητες του υποψηφίου να διαχειρίζεται "δύσκολους" πελάτες, να θέτει προτεραιότητες και να διατηρεί την ψυχραιμία του.

Θέση διευθυντή κλινικής:

"Οι εξαμηνιαία αναφορά πωλήσεων εξωπαρασιτοκτόνων και κλινικών διαιτών παρουσιάζει πτώση κατά 20%. Πως θα διερευνήσεις τα αίτια και ποιες δράσεις θα αναλάβεις;". Η κατάσταση που περιγράφουμε δίνει έναυσμα στον υποψήφιο να αναλύσει το επιχειρηματικό του σχέδιο, μας βοηθάει να αντιληφθούμε τις οργανωτικές του δεξιότητες και την ικανότητά του στην ανάθεση αρμοδιοτήτων εντός της ομάδας.

Θέση νοσηλευτή:

"Μια ιδιοκτήτρια προσκομίζει την ηλικιωμένη γάτα της με τελικό στάδιο καρκίνου για ευθανασία. Μετά τη διαδικασία, είναι πολύ συγκινημένη και στεναχωρημένη. Πως θα διαχειριστείς αυτή την κατάσταση;". Με το σενάριο αυτό αντιλαμβανόμαστε τον επαγγελματισμό και τα φιλοζωικά αισθήματα του υποψήφιου.

Σε αρκετές περιπτώσεις είναι χρήσιμο να έχουμε προετοιμάσει επιπλέον ερωτήσεις που μας βοηθούν να αντιληφθούμε την ετοιμότητα αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του υποψήφιου. Συχνές ερωτήσεις είναι:

 • • Μπορείς να περιγράψεις ένα περιστατικό στο οποίο αντιμετώπισες ένα σημαντικό διαγνωστικό δίλημμα; Πως το αντιμετώπισες;
 • • Θυμάσαι κάποιο περιστατικό στην προηγούμενη εργασία σου για το οποίο είσαι περήφανη για την εξυπηρέτηση που πρόσφερες σε πελάτη;
 • • Περιέγραψε ένα περιστατικό από οποιαδήποτε θέση της επαγγελματικής σου καριέρας, στο οποίο δεν τα πήγες καλά ή δεν αντιμετώπισες το πρόβλημα σωστά. Τι δεν πήγε καλά και τι θα άλλαζες τώρα;
 • • Πόσο ευέλικτη είσαι να καλύψεις έκτακτα νυχτερινά ωράρια;

Μετά το τέλος της συνέντευξης ενημερώνουμε τον υποψήφιο ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί του μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των συνεντεύξεων και με τους υπόλοιπους υποψήφιους.

…στο επόμενο…η τελική επιλογή και η προσφορά της θέσης.

Ενδεικτικές αναφορές

 1. https://ideal.com/shortlisting/
 2. https://careerservices.wayne.edu/behavioralinterviewinfo.pdf.
 3. http://blog.readytomanage.com/rating-scales-commonly-used-in-interviewing/
 4. http://www.veterinarypracticenews.com/5-Tips-for-Hiring-Veterinary-Staff/.

Ο Μιχάλης αποφοίτησε από τη "Μεγάλη του Γένους" Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε σε ιατρείο μικρών ζώων για πολλά χρόνια. Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή. Για τρία χρόνια προσπάθησε να ενώσει τους συναδέλφους της Β. Ελλάδας, μάταια όπως έδειξε ο χρόνος, συμμετέχοντας ενεργά στον Σ.Κ.Μ.Ζ.Μ-Θ. Παρ’ όλα αυτά, από τη θέση αυτή συνεργάστηκε με κρατικούς οργανισμούς περίθαλψης ζώων όπου είχε την επιστημονική ευθύνη προγραμμάτων ορθής διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ενώ οργάνωσε και μικρές επιστημονικές ημερίδες. Από το 2015 εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο (κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη). Ο Μιχάλης αγαπάει τις καλές τέχνες και το έξυπνο χιούμορ.

jobs1              fatro banner small final300χ120              sales1

Χορηγός επικοινωνίας

eke  logo hcavs1      ivsa-sal2  ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information