zoetis background new

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal

Κτηνιατρικές Ιστορίες

 

Ένα πρωί έγινα δάσκαλος... (κτηνιατρική ιστορία)

  • Επιμέλεια:  

Μ’ ένα CD στα χέρια και μια αγκαλιά DONUTS γλυκά, που ΄χα ΄γοράσει ψες βράδυ αργά, για να ‘ναι φρέσκα, ξεκίνησα πρωί-πρωί σχεδόν χάραμα για το 92ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Κόσμου. Γειτονιά ανέκαθεν υποβαθμισμένη, σκέφτηκα. Πόσο μάλλον σήμερα! Θα βρίθει από αλλοδαπούς που διψάνε για μόρφωση κι ένα πιάτο φαγητό.

Οδός «Φωτομάρα», αγωνιστής του ’21 απ την Πάργα που πελέκησε τους Τούρκους σε Πάργα, Μεσολόγγι, Καρπενήσι, Ναύπλιο, ουλούθε…

Στο νούμερο «60» το σχολειό, λες κι είν΄ σημαδιακό για το πότε γεννήθηκε.

Φτάνοντας το γωνιακό παμπάλαιο κτήριο, δήλωνε την ηλικία του απ το ξεθωριασμένο γκριζοκίτρινο χρώμα. Θες δε θες αυτό ήταν το σχολείο. Δεν σου ΄μενε περιθώριο αμφισβήτησης. Λίγα δέντρα και πολλά κάγκελα ψιλόλιγνα. Σκέτη φυλακή. Μ΄ αθώες ψυχούλες μέσα. Ρωτάω την δασκάλα: «Ελληνόπουλα έχει εδώ?» Κι απαντά, μ αναστεναγμό: « Τριάντα - εβδομήντα, κύριε και πολλά λέω… Σε δέκα χρόνια θα τα δείχνουμε με το δάχτυλο».

Είδος προς εξαφάνιση, λέω από μέσα μου! Σαν την καρέτα-καρέτα. Γι΄ αμφότερα, χελώνα και παιδιά, ο Έλληνας έχει αναλάβει εργολαβικά την εξαφάνισή τους. Σα να μισεί τον εαυτό του και το μέλλον του. Αφού δεν γεννάει ο ίδιος, δεν αφήνει ήσυχη μήτε τη χελώνα να γεννήσει στην αμμουδιά τ΄ αβγά της. Ζήλια, μίσος ή αυτοκαταστροφή? Ψυχοσύνθεση άξια μελέτης και εξερεύνησης. Έστω! Με τα πολλά, βρέθηκε κι ο σκονισμένος εξοπλισμός, ένα laptop κι ο προτζέκτορας, για να πω λίγα λόγια σχετικά με «ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Η αίθουσα υπόγεια, ανήλια με τη μυρουδιά της μούχλας στον αέρα, μ΄ αντίθετα βλέμματα στραμμένα στο Θεό γεμάτα ήλιο, ομορφιά κι αρώματα. Νιώθεις σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά αξίζουν της προσοχής σου, γιατί θέλουν να μάθουν.

Ήσαντε εβδομήντα, ανυπολόγιστα απ τα πριν στη δική μου κούτρα.

Με τη σειρά τους ένα-ένα, δεν σπρώχνονταν…

Μ΄ ευγένεια κι ευχαριστώ στα χείλη…

Μα πιο άξια θαυμασμού η ψελλισμένη φράση: « Δε πειράζει καλέ κύριε που εμείς δε πήραμε donuts. Δε θέλαμε…» έλεξαν, για να μη δείξουν το παιδικό παράπονο να ξεχειλίζει…

Ήθος, αρχές κι αξίες κουβαλημένες απ το σπίτι… Όλα έξυπνα κι αλλοδαπά να βάζουν κάτω τα δικά μας. Γιατί, έχει φυτρώσει σε στομάχι και μυαλό «η πείνα» μέσα τους.

Μια βαθιά υπόσχεση έδωκα μέσα μου. Θα ξαναπάω είπα. Μόνο και μόνο για να μοιράσω λίγα γλυκά ψωμιά με σοκολάτα, αυτά τα donuts της γενιάς μου. Πλέον σ όλα τα παιδιά, γιατί το παράπονο στα χείλη τους, με κόβει ζωντανό…. Στο σχολειό αυτό, που τα παιδιά διδάσκουν ήθος και καρτερία για ένα καλύτερο μέλλον.

Πιστέψτε με , τους αξίζει!!!

Ευχαριστώ την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία, την Πρόεδρο κ. Λουκάκη Κατερίνα, τον Δήμο Αθηναίων, τον συνάδελφο φίλο και Αντιδήμαρχο Άγγελο Αντωνόπουλο, που ο καθένας με το λιθαράκι του δημιούργησε το Πρόγραμμα Ενημέρωσης των Μαθητών από Εθελοντές Κτηνιάτρους με θέμα "Τη Φύση και τα Ζώα". Συγκλονιστική η εμπειρία μου!!! Τους αφιερώνω το παραπάνω κείμενο.

Απόστολος Μιχόπουλος, Κτηνίατρος

back to top

jobs1              fatro banner small final300χ120              sales1

Χορηγός επικοινωνίας

eke  logo hcavs1      ivsa-sal2  ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information