zoetis background new

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal 02

Επικαιρότητα

 

ΠΚΣ: Ανακοίνωση για τα φαινόμενα δυσφήμισης κτηνιάτρων

  • Επιμέλεια:  

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ως το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί το σύνολο των κτηνιάτρων της χώρας, έχει καθήκον μεταξύ άλλων να στηρίζει τα μέλη του και κατ επέκταση το επάγγελμα του Κτηνιάτρου, όταν προσβάλλονται και λοιδορούνται από αναρτήσεις μέσω ηλεκτρονικών σελίδων. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται διαρκώς φαινόμενα δυσφήμισης κτηνιάτρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από υποτιθέμενους δυσαρεστημένους πελάτες τους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δημοσιεύουν ανυπόστατες κατηγορίες σε προσωπικές και δημόσιες ιστοσελίδες χωρίς να γνωρίζουν την νομοθεσία, ακόμα και τον κώδικα δεοντολογίας, έχοντας ως μόνο στόχο την πρόκληση οικονομικής και ηθικής βλάβης στον κτηνίατρο.

Μερικές απαραίτητες διευκρινήσεις:

1. Αρμόδιοι να περιθάλπουν τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα είναι οι δήμοι, σύμφωνα με το άρθρο 9 και 16 του Ν. 4039/2012. Άρα οι πολίτες μόλις αντιληφθούν ανάλογη κατάσταση θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους δήμους οι οποίοι σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν και να καλούν τους συνεργαζόμενους κτηνίατρους ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα των ζώων.

2. Οι Έλληνες κτηνίατροι, παρά την έλλειψη νομικής υποχρέωσης, αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση, την διάθεσή τους να προσφέρουν τη συνδρομή τους για την προστασία της ζωής και υγείας των ζώων και κατ’ επέκταση των ανθρώπων. Είναι απαράδεκτο, συνάδελφοί μας, να κατηγορούνται ¨κατά το δοκούν¨ ως ανάλγητοι και να διαπομπεύονται στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, οποτεδήποτε ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι δεν καλύπτουν κάποια περιστατικά και μάλιστα εθελοντικά και δωρεάν.

Συστήνουμε στους «καταγγέλλοντες στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης» και σε όποιον άλλον επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία, προτού προβούν σε καταγγελίες να ενημερωθούν για το νομικό καθεστώς και να κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε κάθε περίπτωση αντίστοιχων φαινομένων να γνωρίζουν οι «καταγγέλλοντες» ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος θα προβαίνει με κάθε νόμιμο μέσο σε περαιτέρω ποινικές και αστικές ενέργειες, προασπίζοντας το επάγγελμα του κτηνιάτρου και την ευζωία των ζώων από την αυτοδικία οποιουδήποτε αυτόκλητου, όπως άλλωστε έχει κάνει στο παρελθόν με επιτυχημένο τρόπο.

Καλούμε τους συναδέλφους που γίνονται θύματα τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, να επικοινωνούν άμεσα και επίσημα με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να επεμβαίνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Αθηνά Τραχήλη

back to top

jobs1              fatro banner small final300χ120              sales1

Χορηγός επικοινωνίας

eke  logo hcavs1      ivsa-sal2  ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information