zoetis background new

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal 02

Επικαιρότητα

 

ΠΚΣ: Εξώδικη δήλωση προς την ηλεκτρονική σελίδα e-thessalia.gr

  • Επιμέλεια:  

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Λεφέβρ 4, ΑΦΜ.090042718 ως εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ
Την εταιρεία με την επωνυμία << ΘΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ >> που εδρεύει στον Βόλο οδός Αθανασίου Διάκου αρ.2 ως εκπροσωπείται νόμιμα.

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος ως το νομικό πρόσωπο που εκπροσωπεί το σύνολο των κτηνιάτρων της χώρας, έχει καθήκον μεταξύ άλλων να στηρίζει τους συναδέλφους οι οποίοι προσβάλλονται και λοιδορούνται από αναρτήσεις μέσω ηλεκτρονικών σελίδων.

Με αφορμή καταγγελία πολίτη, ονομαζόμενου Κωνσταντίνος Μαρτίνος αγνώστων λοιπών στοιχείων, που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σας σελίδα με την επωνυμία e-thessalia.gr περί αδιαφορίας κτηνιάτρου να ανταποκριθεί σε τηλεφωνική κλήση για τη φροντίδα τραυματισθέντος ζώου επισημαίνουμε τα κατωτέρω:
1. Προ της αναρτήσεως της αγγελίας στην ιστοσελίδα σας, είχατε υποχρέωση απορρέουσα εκ του δημοσιογραφικού σας καθήκοντος να επικοινωνήσετε με την κτηνίατρο που εμπλέκεται ώστε να αναρτήσετε παραλλήλως και τη θέση της.
2. Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνουμε εσάς και το κοινό σας ότι αρμόδιοι να περιθάλπουν τα τραυματισμένα αδέσποτα ζώα είναι οι δήμοι, σύμφωνα με το άρθρο 9 και 16 του Ν. 4039/2012. Άρα οι πολίτες μόλις αντιληφθούν ανάλογη κατάσταση θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους δήμους οι οποίοι σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν και να καλούν τους συνεργαζόμενους κτηνίατρους ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη φροντίδα των ζώων.
3. Οι Έλληνες κτηνίατροι, παρά την έλλειψη νομικής υποχρέωσης, αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση με πληθώρα παραδειγμάτων ανά την Ελλάδα, την διάθεσή τους να προσφέρουν εθελοντικά τη συνδρομή τους για την προστασία της ζωής και υγείας των ζώων και κατ’επέκταση των ανθρώπων. Όταν αναφερόμαστε σε εθελοντισμό εννοούμε συνδρομή χωρίς κανενός είδους αποζημίωση σε αντίθεση με τους αλλοδαπούς κτηνίατρους οι οποίοι αποκαλούνται «εθελοντές» ενώ καταβάλλονται σε αυτούς παροχές όπως στέγη, τροφή, έξοδα μετακίνησης κλπ.

Όμως, κάθε καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι για τους κτηνιάτρους το επάγγελμά τους αποτελεί το μέσο βιοπορισμού τους ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους. Συνεπώς είναι απαράδεκτο και άδικο να καταδικάζονται ως ανάλγητοι οποτεδήποτε δεν καλύπτουν εθελοντικά και δωρεάν κάποια περιστατικά.

Συστήνουμε συνεπώς στον νεαρό καταγγέλλοντα και σε όποιον άλλον επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία προτού προβούν σε καταγγελίες να ενημερωθούν για το νομικό καθεστώς και για τους έχοντες την αρμοδιότητα και την ευθύνη και να στρέφονται εναντίον τους.
Επειδή σε περίπτωση επανάληψης αντίστοιχων φαινομένων επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε περαιτέρω ποινικές και αστικές ενέργειες.
Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Να αναρτήσετε την παρούσα στην ιστοσελίδα σας με την επωνυμία e-thessalia.gr.
Να μην αναρτήσετε στο μέλλον οποιαδήποτε σχετική καταγγελία που αφορά τους κτηνιάτρους χωρίς να έχετε ζητήσει την αντίστοιχη θέση του εμπλεκομένου κτηνιάτρου ή του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ούσα αυτή απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Αθήνα, 7 Μαρτίου 2017
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΗΛΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Α.Μ.ΔΣΑ 18205
ΣΚΟΥΦΑ 47-49 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 3600772

ΠΗΓΗ: Πανελλήνικος Κτηνιατρικός Σύλλογος

back to top

jobs1              fatro banner small final300χ120              sales1

Χορηγός επικοινωνίας

eke  logo hcavs1      ivsa-sal2  ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information