zoetis 9

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal

Ζητείται Κτηνίατρος από την Κτηνιατρική Κλινική ALPHAVET (Κηφισιά)

Zητείται Κτηνίατρος για πλήρη απασχόληση στην Κτηνιατρική Κλινική Alphavet στην Κηφισιά
Αποστολή βιογραφικών στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Τηλεφωνική επικοινωνία για περαιτέρω λεπτομέρειες με την κ. Αγκιστριώτου στο 6943799331

Read more...

ΕΦΕΤ: Ενίσχυση ελέγχων για προστασία της Φέτας και του Ελαιολάδου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο τόσο της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της αυθεντικότητας των Ελληνικών τροφίμων, εντείνει τους σχετικούς ελέγχους, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας.

Σε πρώτη φάση και στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού και προγραμματισμού του ΥΠΑΑΤ και της πολιτικής ηγεσίας, οι έλεγχοι θα έχουν ως επίκεντρο τις τουριστικές περιοχές της χώρας και τα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα δύο εθνικά προϊόντα, στο τυρί «ΦΕΤΑ» και στο Ελαιόλαδο.

Όσον αφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ», έχουν παρατηρηθεί αθέμιτες πρακτικές διάθεσης λευκού τυριού άλμης ως Φέτα, που εστιάζονται κατά βάση στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ξενοδοχεία, κλπ).

Αναφορικά με το ελαιόλαδο, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με νέα νομοθετική διάταξη, θα πρέπει να διατίθεται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης στον τελικό καταναλωτή αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να φέρουν όλες τις απαιτούμενες από την νομοθεσία επισημάνσεις. Με γνώμονα τα ανωτέρω, ο Ε.Φ.Ε.Τ. επισημαίνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και, σε περίπτωση υποψίας παραπλάνησής τους, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές και τον Ε.Φ.Ε.Τ. Οι δε επαγγελματίες του χώρου της μαζικής εστίασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι φέρουν την απόλυτη ευθύνη στην περίπτωση υιοθέτησης πρακτικών παραπλάνησης και μη εφαρμογής της νομοθεσίας, γεγονός που επισύρει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις.

Στο πλαίσιο συνεργατικών δράσεων και ολοκληρωμένης προσέγγισης του ζητήματος, πραγματοποιήθηκε στις 17-05-2018, στα γραφεία του Ε.Φ.Ε.Τ., σύσκεψη με εκπροσώπους τόσο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), όσο και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στην οποία υπογραμμίστηκε η σημαντικότητα των θεμάτων, η αναγκαιότητα συμμόρφωσης των επαγγελματιών του κλάδου της μαζικής εστίασης καθώς και το αυστηρό πλαίσιο των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν σε εθνικό επίπεδο.

Read more...

Ζητείται Κτηνίατρος από Κτηνιατρική Κλινική στην Αττική

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ με κλινική εμπειρία ζητείται για πλήρη απασχόληση σε κτηνιατρική κλινική στην Αττική.
Επιθυμητή προϋπηρεσία.
Αποστολή βιογραφικών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read more...

ΠΚΣ: Ένταξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά

Αθήνα, 11/05/18
Αρ. Πρ. : 1533
 
Προς
• Ε.Φ.Κ.Α.
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
 
Θέμα : Ένταξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά
 
 
Είναι εύκολα κατανοητό ότι η επαγγελματική ενασχόληση με ζώα και με προϊόντα ή υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης εμπεριέχει κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Τέτοιοι κίνδυνου είναι:
• τα ατυχήματα που προκαλούνται κυρίως από επιθετικά ζώα
• οι αλλεργικές αντιδράσεις
• οι ζωοανθρωπονόσοι, όπως ο μελιταίος πυρετός, η σαλμονέλωση, η ψώρα, η σταφυλοκοκκίαση κ.λπ. 
 
Κτηνίατροι δε που ασχολούνται με δραστηριότητες που σχετίζονται με την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, εφαρμογή προγραμμάτων εκρίζωσης ή ελέγχου ζωοανθρωπονόσων, με κρεοσκοπικό έλεγχο, χειρισμό μολυσμένου βιολογικού υλικού σε κτηνιατρικό εργαστήριο αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους. 
 
Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί από τις μαρτυρίες των συναδέλφων, από εκθέσεις και μελέτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (και του πρώην Υπ. Γεωργίας), από άρθρα επιστημόνων της υγείας για το συγκεκριμένο θέμα. 
Με τον ν. 977/1979 και τον ν.1160/1981 οι κτηνίατροι που εργάζονται στο ΥΠΑΑΤ λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και αυτό πρέπει να διατηρηθεί. Για λόγους συνταγματικής ισότητας των εργαζομένων και ταυτόχρονα, για λόγους πραγματικής ανάγκης διασφάλισης της υγείας και αναγνώρισης των κινδύνων του επαγγέλματος θα πρέπει το κτηνιατρικό επάγγελμα να ενταχθεί συνολικά στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 
 
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α. ΤΡΑΧΗΛΗ        Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ
Read more...

Ανακάλυψη γονιδίων που ελέγχουν το μέγεθος του σώματος στον χοίρο

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή του πανεπιστημίου της βόρειας Καρολίνας Jorge Piedrahita, το γονίδιο HMGA2 ελέγχει τον αριθμό των κυττάρων που μπορεί να έχει ένα ζώο. Πιο συγκεκριμένα, το γονίδιο δραστηριοποιείται κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και ελέγχει τον αριθμό των κυττάρων τα οποία το ζώο θα μπορέσει να δημιουργήσει, με αποτέλεσμα όταν γεννηθεί, να έχει την ικανότητα να αναπτυχθεί στο μέγεθος που ορίζεται από τον αριθμό των κυττάρων που μπορεί να παράξει.

Στο παρελθόν, οι ερευνητές είχαν μελετήσει το αντίστοιχο του γονιδίου HMGA2 στα ποντίκια, τα οποία έχουν 2 γονίδιά (HMGA1-HMGA2) που σχετίζονται με το μέγεθος και το δείκτη μάζας σώματος. Όμως, οι χοίροι και ο άνθρωπος εμφανίζουν μόνο το HMGA2.

Στην έρευνα που διεξήχθη εξετάστηκαν χοίροι που εξέφραζαν και τα δυο αλληλόμορφα του γονιδίου, το ένα ή κανένα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι χοίροι που εξέφραζαν και τα δυο είχαν φυσιολογικό μέγεθος, αυτοί που εξέφραζαν μόνο το ένα είχαν μικρότερο μέγεθος κατά 25%, ενώ αυτοί που δεν εξέφραζαν κανένα είχαν κατά 75% μικρότερο μέγεθος από το φυσιολογικό.

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω αποτελέσματα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι κάπροι που δεν εξέφραζαν το γονίδιο γεννιούνταν στείροι. Επιπλέον, η απουσία έκφρασης του γονιδίου επηρεάζει τους πόρους που λαμβάνουν τα έμβρυα στη μήτρα. Σε γέννες, με έμβρυα χωρίς κανένα αλληλόμορφο εκφρασμένο και με έμβρυα που είχαν ένα, τα πρώτα δεν θα επιβιώσουν κατά την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αν η γέννα περιείχε μόνο έμβρυα που τα γονίδιά τους δεν είχαν εκφραστεί, αυτά θα γεννιόντουσαν και θα αναπτύσσονταν φυσιολογικά.

Εν κατακλείδι, ο έλεγχος της έκφρασης του HMGA2 γονιδίου παρομοιάζεται ως «διακόπτης» που ελέγχει και δρα καταλυτικά στο μέγεθος του σώματος των χοίρων.

-Επιμέλεια άρθρου-
Χρήστος Λύτρας

Read more...

Ζητείται Κτηνίατρος από Ιατρείο Μικρών Ζώων στα Χανιά

Ζητείται Κτηνίατρος από Ιατρείο Μικρών Ζώων στα Χανιά.
Πλήρης απασχόληση, Residency ή εμπειρία στη χειρουργική μικρών ζώων, θα ληφθούν υπόψη.

E- mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read more...

Η Royal Canin Hellas απένειμε τις υποτροφίες προς τους φοιτητές των Τμημάτων Κτηνιατρικής

Η τελετή απονομής του Προγράμματος Υποτροφιών της Royal Canin Hellas για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-18 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/05/2018 στα πλαίσια του 14ου Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συνεδρίου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, στο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη.

Οι οκτώ φοιτητές που επελέγησαν στον 6ο κύκλο του Προγράμματος Υποτροφιών της   Royal Canin Hellas και παρέλαβαν την υποτροφία τους, υπό το ζεστό χειροκρότημα καταξιωμένων επιστημόνων της Κτηνιατρικής, είναι οι: Ευστρατία Μίχου, Ζωή – Σταματία Μπέλλου, Κωτσιόπουλος Γεώργιος, Σπληνάκη Χρυσή από το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και οι: Δημήτρης Αργύρης, Ευαγγελία – Δανάη Τανάκη, Μαρκάκης Γρηγόριος, Μαρία Λαγού από το τμήμα Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διευθυντής του Κτηνιατρικού, κ. Παναγιώτης Εμμανουηλίδης της Royal Canin Hellas μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νίκο Παπαϊωάννου και τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νίκο Σολωμάκο απένειμαν τις υποτροφίες και ευχήθηκαν καλή πορεία στη συνέχιση των σπουδών των φοιτητών.

Η Royal Canin Hellas, εκφράζοντας έμπρακτα τη  φιλοσοφία της η οποία προάγει τη Γνώση και το Σεβασμό στη γάτα και το σκύλο, μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών, έρχεται ως αρωγός της εκπαιδευτικής διαδικασίας  των  αυριανών επιστημόνων που μεριμνούν για την υγεία και τη φροντίδα των ζώων συντροφιάς μας.   

Οι άνθρωποι της Royal Canin Hellas εύχονται στους Υποτρόφους φοιτητές να συνεχίσουν το δρόμο των επιτυχιών στην  ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους πορεία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

IMG 9544

Η κα. Ελένη Λάζου Γιαλαμά και ο κ. Παναγιώτης Εμμανουηλίδης της Royal Canin Hellas με τον Πρόεδρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νίκο Σολωμάκο και την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ουΠανελλήνιου Κτηνιατρικού Συνεδρίου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, κα. Μαρία Λινού.

IMG 9533

IMG 9543

Read more...

IVSA GREECE: 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής

Με μεγάλη χαρά η I.V.S.A Greece και τα παραρτήματά της, I.V.S.A Thessaly και I.V.S.A Thessaloniki, σας καλωσορίζουν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής (Π.Σ.Φ.Κ), το οποίο θα διεξαχθεί στις 18,19 και 20 Μαΐου, στην Καρδίτσα, στο χώρο του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας.

(Δείτε εδώ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Το αρκτικόλεξο I.V.S.A αντιστοιχεί σε "International Veterinary Students' Association". Η I.V.S.A είναι μία μη πολιτική, μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση, η οποία στηρίζεται στην εθελοντική δράση των φοιτητών προς όφελος των ζώων και του ανθρώπου, έχοντας παραρτήματα σε κάθε χώρα όπου υπάρχει Κτηνιατρική σχολή.

Η ιδέα για την πραγματοποίηση του Π.Σ.Φ.Κ ξεκίνησε από μία ημερίδα φοιτητών Κτηνιατρικής της I.V.S.A Thessaloniki, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα για να τεθούν αργότερα τα θεμέλια για μία άριστη συνεργασία ανάμεσα στα δύο παραρτήματα της I.V.S.A Greece, με αποτέλεσμα το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Κτηνιατρικής.

Από φέτος συμμετέχουν στο συνέδριο φοιτητές όλων των ιατρικών πεδίων, δημιουργώντας έτσι μία επιστημονική «κοινότητα» ισχυρή, ικανή να δημιουργήσει και να υπερασπίσει την «Ενιαία Υγεία».

Το συνέδριο έχει αρχίσει πλέον να γράφει τη δική του ιστορία, αποτελώντας την κορωνίδα των φοιτητικών εκδηλώσεων της Κτηνιατρικής Επιστήμης. Η συμβολή του στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων νέων επιστημόνων στο χώρο της Κτηνιατρικής είναι αναγνωρισμένη και η αξία του στην αναβάθμισή της αδιαμφισβήτητη.

Με σεβασμό πλέον στο θεσμό που επί σειρά ετών προσφέρει στην κατάρτιση των φοιτητών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιστημονικές δραστηριότητες, όπως ελεύθερες ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις και εργαστηριακές ασκήσεις.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας εξομολογηθούμε ότι παρά τις πολλές ώρες ομαδικής εργασίας και κόπου για την οργάνωση του συνεδρίου, η επειρία που βιώσαμε υπήρξε μοναδική.

Σας καλωσορίζουμε με χαρά λοιπόν στην πόλη μας, με την ευχή τα επόμενα χρόνια η I.V.S.A Greece με ακόμα περισσότερους φοιτητές, να κρατήσει το συνέδριο μακριά από στεγανά και προκαταλήψεις του παρελθόντος και να το ωθήσουν προς την κατεύθυνση της προόδου της Κτηνιατρικής Επιστήμης.

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φοιτητών Κτηνιατρικής

Read more...

Ζητούνται Κτηνίατροι για 24ωρη Κτηνιατρική Κλινική στην Αθήνα

24 ωρη Κτηνιατρική Κλινική στην Αθήνα ζητά Kτηνιάτρους για πλήρη απασχόληση.

Σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με προοπτικές ανέλιξης και ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών.

Αποστολη βιογραφικων Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. επικοινωνίας 2109572020

Read more...

Οι σκύλοι ως αρωγοί στην εξερεύνηση του εντερικού συστήματος

Οι επιστημονικοί αναλυτές συχνά χρησιμοποιούν ζώα τα οποία δεν αποτελούν επακριβή μοντέλα των ανθρωπίνων βιολογικών συστημάτων, με εξαίρεση τους χοίρους και τα ποντίκια που εμφανίζουν αρκετές ομοιότητες. Υπάρχει όμως, περίπτωση οι σκύλοι να αποτελούν ακόμα πιο κατάλληλα μοντέλα;

Πολλές μελέτες βασίζονται στην ομοιότητα των βιολογικών συστημάτων των ζώων που χρησιμοποιούνται και των ανθρώπων καθώς, πολλά νοσήματα που προκαλούνται στα ζώα, προκαλούνται και στους ανθρώπους.

Σε ορισμένα ζώα εμφανίζονται ίδιες ή παρόμοιες ασθένειες με τον άνθρωπο, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα μοντέλα προς έρευνα. Πέρα όμως, από τις ομοιότητες σε παθολογικά νοσήματα, ορισμένα ζώα εμφανίζουν ομοιότητες με τον άνθρωπο σε ότι αφορά τα οργανικά συστήματα που μπορεί να βοηθήσει στην πλήρη κατανόηση του ανθρώπινου οργανισμού.

Στην έρευνα των ανθρωπίνων ασθενειών παίρνουν μερος συνήθως ποντίκια και αρουραίοι, ενώ σχετικά με την υγεία του εντέρου συμμετέχουν οι χοίροι. Όμως, τον τελευταίο καιρό, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν ένα είδος με πιο κοντινή στον άνθρωπο χρωρίδα εντέρου, τον σκύλο.

Ευρωπαίοι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο σκύλος μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος μας και όσον αφορά την υγεία του εντέρου μας. Αυτές οι ομοιότητες δίνουν την δυνατότητα να εφαρμοστούν οι υπάρχουσες γνώσεις για τον έλεγχο της παχυσαρκίας στους τετράποδους φίλους μας.

Το ευρωπαϊκό εργαστήριο μοριακής βιολογίας διεξήγαγε έρευνα με επικεφαλή τον Luis Pedro Coelho που αφορά την παχυσαρκία των σκύλων. Στην έρευνα συμμετείχαν 64 σκύλοι από τις φυλές Beagle και Labrador Retriever. Οι αναλυτές, χρησιμοποίησαν τον ίδιο αριθμό σκυλιών και από τις δυο ράτσες ενώ, οι μισοί σκύλοι ήταν παχύσαρκοι και οι άλλοι μισοί είχαν φυσιολογικό βάρος. Τις 4 πρώτες εβδομάδες, όλοι οι σκύλοι έτρωγαν την ίδια τροφή που ήταν διαθέσιμη στη αγορά. Τις επόμενες 4 εβδομάδες ωστόσο, οι σκύλοι διαχωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες: στη μια χορηγούνταν τροφή με υψηλή πρωτεΐνη και χαμηλούς υδατάνθρακες ενώ στην άλλη χορηγούνταν τροφή με χαμηλή πρωτεΐνη και υψηλούς υδατάνθρακες. Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα κοπράνων στο τέλος και των 2 φάσεων του πειράματος με αποτέλεσμα να ταυτοποιήσουν 1.247.405 γονίδια της μικροβιακής χλωρίδας του σκύλου.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Coelho και οι συνεργάτες του, σύγκριναν αυτόν τον «γονιδιακό κατάλογο» με τα προϋπάρχοντα δεδομένα για τη χλωρίδα του εντέρου των αρουραίων, των ποντικών και των ανθρώπων. Προς έκπληξη τους, διαπίστωσαν ότι η χλωρίδα του εντέρου του σκύλου μοιάζει με αυτή του ανθρώπου περισσότερο από αυτή των αρουραίων και των ποντικών. Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι αν και έχουμε πολλά κοινά είδη μικροβίων με τους σκύλους, τα γένη αυτών εμφανίζουν ειδικότητα ξενιστή και αυτά του ανθρώπου εμφανίζουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

Συμπερασματικά, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα δύο προαναφερθέντα είδη διατροφών που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα επηρέασαν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου με παρόμοιους τρόπους σε άνθρωπο και σκύλο. Οι παχύσαρκοι σκύλοι ανταποκρίθηκαν στην διατροφή με υψηλή πρωτεΐνη, παρουσιάζοντας δραστικές αλλαγές στη σύνθεση της χλωρίδας του εντέρου. Αυτή η ευαισθησία του εντέρου έρχεται να επιβεβαιώσει την υπάρχουσα άποψη ότι τα παχύσαρκα άτομα είναι πιο φιλάσθενα λόγω της αστάθειας της χλωρίδας του εντέρου. Οπότε, με την βοήθεια των αποτελεσμάτων της έρευνας, οι αναλυτές θεώρησαν ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου θα διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο και στην υγεία μας.

-Επιμέλεια άρθρου-
Χρήστος Λύτρας

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

jobs1              fatro banner small final300χ120              sales1

Χορηγός επικοινωνίας

eke  logo hcavs1      ivsa-sal2  ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information