tobg-1

facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

  

ΠΕΚΔΥ: Αντίδραση για τη συμμετοχή Ιδ. Κτηνιάτρων σε προγράμματα υγείας ζώων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31 Ιανουαρίου συζητήθηκε στο ΣΤΕ η αίτηση ακύρωσης της ΠΕΚΔΥ για την απόφαση του «κτηνιάτρου
εκτροφής».
Το βασικό επιχείρημα που πηγάζει από την εφαρμογή της ενωσιακής νομοθεσίας είναι, πως δεν μπορεί ο ιδιώτης κτηνίατρος να πληρώνεται από τον κτηνοτρόφο για την υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου γιατί απαγορεύεται η οικονομική σχέση μεταξύ τους, που θέτει σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του αποτελέσματος.
Η κτηνιατρική υπηρεσιακή ηγεσία του ΥπΑΑΤ, αφού διαπίστωσε πως στην πράξη δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο θεσμός του «κτηνιάτρου εκτροφής» και τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου θα είχαν πολύ μικρό ποσοστό υλοποίησης αν δεν συμμετείχαν οι δημόσιοι κτηνίατροι, αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τους κακούς χειρισμούς της στο θέμα αυτό, με συνέπεια και την διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος του μελιταίου από την Ε.Ε., προωθεί νομοθετική πρόταση σύμφωνα με την οποία τα προγράμματα θα υλοποιούνται ΜΟΝΟ από ιδιώτες κτηνιάτρους οι οποίοι θα ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από τους κτηνοτρόφους.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Είναι αξιοσημείωτη η διατύπωση που δεν υπήρχε στα προηγούμενα νομοθετήματα σύμφωνα με την οποία ο ιδιώτης κτηνίατρος εγκρίνεται από την Κτηνιατρική Αρμόδια Αρχή της Περιφέρειας στην οποία έχει την έδρα του, αλλά μπορεί να δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Επικράτεια. Διαφαίνεται σαφώς πως το νομοθέτημα εξυπηρετεί ή διευκολύνει τις εταιρείες οι οποίες έχουν δίκτυο κτηνιάτρων ή λόγω μεγέθους μπορούν να προσλάβουν υπαλλήλους σε όλη την Επικράτεια.

Θα πρέπει λοιπόν να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:
1. Η διάλυση της Δημόσιας Κτηνιατρικής που συνδυάζεται και με την διάλυση της Κεντρικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
2. Έχει αποφασιστεί η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κτηνιατρικής σε αρμοδιότητες που αντιβαίνουν την ενωσιακή νομοθεσία, με συνέπεια να προσβάλλονται τα νομοθετήματα αυτά στα Διοικητικά δικαστήρια
της χώρας;
3. Η εφαρμοζόμενη πολιτική του ΥπΑΑΤ στοχεύει στην επιβάρυνση των κτηνοτρόφων και στην αύξηση του κόστους παραγωγής των προϊόντων με αποτέλεσμα την κατάρρευση της ήδη δοκιμαζόμενης από τις συνεχιζόμενες επιζωοτίες κτηνοτροφίας και την πλήρη διατροφική εξάρτηση της χώρας, χωρίς προοπτική ανάπτυξης της Αγροτικής οικονομίας;
Η ΠΕΚΔΥ θα αντιδράσει με όλα τα μέσα και τις κοινωνικές συμμαχίες που της παρέχονται και δεν θα επιτρέψει την εξυπηρέτηση συμφερόντων ενάντια στη Δημόσια Κτηνιατρική, στη Δημόσια υγεία και Αγροτική οικονομία της χώρας.

Read more...

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για τα Βαρέα Μέταλλα έτους 2016, προέβη σε δειγματοληψία του κατεψυγμένου ιχθυηρού με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΕΟΣ ΦΕΤΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ» FAO ΙΝΔΙΚΟΥ 51/57, σε συσκευασία φέτας με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 15/10/2017, που διακινείται από την εταιρεία ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (2 ο χλμ εθν. Πέλεκα – Αλεπού, ΔΕΗ, Κέρκυρα).

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Γ.Χ.Κ., διαπιστώθηκε ότι η περιεκτικότητα σε υδράργυρο υπερβαίνει το ανώτατo επιτρεπτό όριο όπως ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των σχετικών ποσοτήτων που αντιστοιχούν στις παρτίδες 1416/00364Α, 1416/00364Β, 1416/00364Γ, 1416/00364Δ 1416/00364Ε και 1416/00364Z και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Read more...

Διαβούλευση ΚΥΑ για την μελισσοκομία

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θέτει σε διαβούλευση το σχέδιο της Κ.Υ.Α με θέμα «Πρόγραμμα για τη βελτίωση των γενικών συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για τα έτη 2017-2019, σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013», προκειμένου να ενημερωθούν οι κοινωνικοί εταίροι και κάθε ενδιαφερόμενος και να διατυπώσουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί της προτεινόμενης ρύθμισης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση με τους φορείς του μελισσοκομικού κλάδου προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις του νέου Προγράμματος Μελισσοκομίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/2/2017 στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων του 6ου ορόφου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος για την μελισσοκομία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων, καταπολέμηση των εισβολών στις κυψέλες και των ασθενειών, εξορθολογισμό της εποχιακής μετακίνησης, μέτρα στήριξης των εργαστηρίων ανάλυσης προϊόντων μελισσοκομίας με στόχο τη διευκόλυνση των μελισσοκόμων στην εμπορία και την αναβάθμιση της αξίας των προϊόντων, συνεργασία με ειδικευμένους φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της μελισσοκομίας και των μελισσοκομικών προϊόντων, και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων στην αγορά

Η Κ.Υ.Α για σχολιασμό έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Μελισσοκομίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Read more...

Αίτηση-Διαμαρτυρία προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ

Με το άρθρο 51 του Ν. 4387/2016 συστάθηκε φορέας κύριας κοινωνικής ασφάλισης ΝΔΠΠ με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης -Ε.Φ.Κ.Α.», υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από την 1.1.2017, εντάσσονται σε αυτόν αυτοδίκαια οι υφιστάμενοι φορείς κύριας κοινωνικής ασφάλισης, και ο ΕΦΚΑ καθίσταται οιονεί καθολικός διάδοχός τους .

Συνακόλουθα κάθε υποχρέωση του ΕΤΑΑ-τομέας Υγειονομικών την έχετε αναλάβει εσείς.

Με την παρούσα σας θυμίζουμε πως στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, τόσο ο τομέας των μηχανικών όσο και το τομέας των νομικών του ΕΤΑΑ, συμμορφώθηκε με το διατακτικό και με το πνεύμα της 122/2016 γνωμοδότησης του ΝΣΚ, και ρύθμισε το θέμα των ασφαλισμένων του που είχαν επιλέξει κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Ο μόνος τομέας που μέχρι σήμερα δεν έχει ρυθμίσει το θέμα είναι ο Τομέας των υγειονομικών είχαμε όμως τη διαβεβαίωση πως το ζήτημα θα επιλυθεί (Απόφαση ΔΣ ΕΤΑΑ 398/18-5-2016) και θα γίνει συμψηφισμός με τις επόμενες οικονομικές υποχρεώσεις προς το Ταμείο, στους συναδέλφους που εντάχθηκαν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, οι οποίοι υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση και πληρούσαν τις προϋποθέσεις που ζητούσε ο νόμος.

Ήδη διανύουμε το Φεβρουάριο και δεν έχουμε καμία ενημέρωση στην κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος.

Για τους ανωτέρω λόγους και ευχόμενοι ειλικρινά κάθε επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο που αναλάβατε,
Με την παρούσα ζητούμε όπως εντός των επόμενων ημερών διευθετήσετε την εκκρεμότητα με το συμψηφισμό των καταβληθεισών εισφορών

Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ.     Ο Πρόεδρος Ε.Ο.Ο.     H Πρόεδρος του ΠΚΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ    ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ 

πηγή: Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος

Read more...

ΥΠΑΑΤ: Υποβολή προτάσεων για πρόγραμμα Γενετικών Πόρων στην Κτηνοτροφία

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε πως προκηρύσσει την πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Δράσης 10.2.1 «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία».
Στόχος της δράσης είναι η διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας, η οποία αποτελεί το πλέον σημαντικό εργαλείο για την γενετική παραλλακτικότητα, που είναι βασική προϋπόθεση για την επιβίωση των ειδών, συνεισφέροντας αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη. Γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής της δράσης είναι όλη η χώρα.

Η Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε δεκαεφτά εκατομμύρια ευρώ (17.000.000€)

Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιούνται οι ακόλουθες ενέργειες:
Α. Συλλογή - τήρηση στοιχείων γενεαλογίας των ζώων και καθιέρωση-διατήρηση γενεαλογικών βιβλίων και μητρώων, με ποσοστό στήριξης 100%.
Β. Ατομικό έλεγχο της ποιοτικής και ποσοτικής απόδοσης των ζώων, με ποσοστό στήριξης 70%, εξαιρουμένων των δαπανών που αφορούν ελέγχους που διενεργεί ο ιδιοκτήτης.
Γ. Ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τη διάδοση και χρήση του κατάλληλου για την κάθε περιοχή ζωικού γενετικού υλικού, με ποσοστό στήριξης 100%.
Δ. Γονοτυπικό έλεγχος αιγοπροβάτων, με ποσοστό στήριξης 100%, ο οποίος γίνεται προκειμένου να εντοπισθούν τα γονίδια που θέτουν σε κίνδυνο τη διατήρηση και αξιοποίηση της φυλής.

Δικαιούχοι των ενεργειών στήριξης είναι αναγνωρισμένοι φορείς αναπαραγωγής καθαρών φυλών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, καθώς και Ομάδες Παραγωγών, και Συνεταιρισμοί και λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που διαθέτουν νομική υπόσταση και ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους.
Οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στη δράση πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας:
Η δράση εφαρμόζεται στις κάτωθι φυλές αγροτικών ζώων:
ΕΙΔΟΣ
ΦΥΛΗ
ΒΟΟΕΙΔΗ
Βραχυκερατική, Κατερίνης, Συκιάς, Εγχώριος Βούβαλος, Ασπρόμαυρη, Ασπροκόκκινη, Ελληνική Κόκκινη, Ελληνική Ξανθόχρωμη
ΠΡΟΒΑΤΑ
Καραγκούνικη, Μυτιλήνης (Λέσβου), Σφακίων, Καρύστου, Φριζάρτα (Άρτας), Ορεινό Ηπείρου, Σερρών, Χίου, Κεφαλληνίας, Καλαρρύτικη, Πηλίου, Γλώσσας Σκοπέλου, Θράκης, Σκύρου, Κατσικά Ιωαννίνων, Σαρακατσάνικη, Άργους, Κύμης, Ζακύνθου, Φλώρινας - Πελαγονίας, Αγρινίου
ΑΙΓΕΣ
Σκοπέλου
ΙΠΠΟΙ
Σκύρου, Πηνείας, Μεσσαρά Κρήτης, Θεσσαλίας, Πίνδου
ΧΟΙΡΟΙ
Εγχώριος χοίρος

Η υλοποίηση της Δράσης, για την οποία ενισχύεται ο δικαιούχος, δεν πρέπει να χρηματοδοτείται και από άλλη εθνική ή κοινοτική πηγή.

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται:
Να τηρούν πιστά το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του φυσικού αντικειμένου και της εργασίας του έργου που αναλαμβάνει όπως τους έχει εγκριθεί.
Να τηρούν φάκελο παραστατικών.
Να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ορθή εκτέλεση της προς υλοποίηση Δράσης της παρούσας.
Να διευκολύνουν τον έλεγχο και την παρακολούθηση προσκομίζοντας οποιοδήποτε παραστατικό ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Να καταχωρούν όλα τα πρωτογενή στοιχεία και πληροφορίες που συλλέγουν σε λογισμικό πρόγραμμα.
Να αποστέλλουν εξαμηνιαίες και ετήσιες τακτικές εκθέσεις στα αρμόδια Κέντρα Γενετικής Βελτίωσης Ζώων.
Μεριμνούν για την τήρηση των υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων.

Read more...

Σεμινάρια Κτηνιατρικής Χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη

To Κτηνιατρικό Κέντρο Συνεχούς Εκπαίδευσης διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη 2 νέα σεμινάρια χειρουργικής στις 08 και 09 Απριλίου 2017:

1) Σεμινάριο Χειρουργικής της Ουρήθρας του Σκύλου και της Γάτας (09 Απριλίου 2017)

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού θα είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με τις βασικές εγχειρητικής της ουρήθρας του σκύλου και της γάτας. Συγκεκριμένα κάθε συμμετέχοντας θα διενεργήσει μόνος του και κάτω από την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τις συγκεκριμένες επεμβάσεις.
-Περινεϊκή ουρηθροστομία γάτου
-Προηβική ουρηθροστομία γάτου
-Οσχεϊκή ουρηθροστομία σκύλου
-Προηβική ουρηθροστομία σκύλου
-Περινεϊκή ουρηθροστομία σκύλου
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία διάρκειας 2 ωρών η οποία θα προηγείται των ασκήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2) Σεμινάριο Χειρουργικής Μαλακών Μορίων του Σκύλου και της Γάτας (08 Απριλίου 2017)

Σκοπός του σεμιναρίου αυτού θα είναι εξοικείωση των συμμετοχόντων με τις βασικές εγχειρητικής του στομάχου, εντέρου, σπλήνα, παγκρέατος, ήπατος και ουροδόχου κύστης. Συγκεκριμένα κάθε συμμετέχοντας θα διενεργήσει μόνος του και κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τις συγκεκριμένες επεμβάσεις.
- Μέση λαπαροτομή
- Γαστροτομή
- Εντεροτομή
- Κυστετομή
- Βιοψία ήπατος
- Βιοψία παγκρέατος
- Βιοψία εντέρου
- Νεφρεκτομή
- Σπληνεκτομή
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία διάρκειας 2 ωρών η οποία θα προηγείται των ασκήσεων. Η διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης θα είναι συνολικά 6 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

jobs1   9160 Purina PPD Banner 300x90px-01   sales1

Χορηγός επικοινωνίας  eke logo hcavs1    ivsa-sal2 ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information