facebook facebook facebook
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)
Σύνδεση (μόνο για Κτηνιάτρους)

Ορισμένα θέματα του diagnovet.gr απευθύνονται μόνο σε Κτηνίατρους.

Εάν επιθυμείτε να συνδεθείτε παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο register@diagnovet.gr αναφέροντας:

• Όνομα & Επώνυμο
• Αριθμό Μητρώου του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

(* Τα στοιχεία σας δεν χρησμοποιούνται για κανένα λόγο και το μήνυμα σας θα διαγράφεται με την επιβεβαίωση των στοιχείων)

Username:
Password:
Remember me
Menu

728x90 royal 02

Νέος βιοσυμβατός σκιαγραφικός παράγοντας MRI/MRA

Μια ομάδα που συγκροτήθηκε από το Κέντρο Έρευνας Νανοσωματιδίων, στο Ινστιτούτο Βασικών Επιστημών, σε συνεργασία με επιστήμονες στο Επαρχιακό Νοσοκομείο Anhui και στο Εθνικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Σεούλ, εξέτασε ένα νέο μη τοξικό σκιαγραφικό παράγοντα για απεικόνιση με μαγνητικό τομογράφο (MRI) και για μαγνητική αγγειογραφία (MRA) που θα μπορούσε να είναι ανώτερος από την μέχρι τώρα χρησιμοποιούμενη χρωστική ουσία, το γαδολίνιο.

Συχνά χρησιμοποιούνται σκιαγραφικοί παράγοντες στην ραδιολογία για τη βελτίωση της απεικόνισης των μαλακών ιστών και των εσωτερικών δομών του σώματος, ειδικά στις καρδιαγγειακές και εγκεφαλικές νόσους. Η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των μέσων σκιαγράφησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον MRI και MRA είναι αρκετά περιορισμένη. Το γαδολίνιο είναι ο πιο συχνα χρησιμοποιούμενος σκιαγραφικός παράγοντας MRI που ομως εναποτίθεται στα οστά και τον εγκέφαλο και είναι τοξικός για ασθενείς με προβλήματα στους νεφρούς. Εναλλακτική λύση αποτελούν οι σκιαγραφικοί παράγοντες που βασίζονται σε νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου και πρακτικά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί λόγω της δύσκολης αναγνωσιμότητας των αποτελεσμάτων που δίνουν. Σε αντίθεση με το γαδολίνιο, το οποίο εμφανίζεται με λευκό χρώμα, το οξείδιο του σιδήρου είναι δύσκολο να διακριθεί από τον αέρα, την αιμορραγία, την ασβεστοποίηση, την εναπόθεση μετάλλων και τους θρόμβους στην αιματική κυκλοφορία. Ο Hyeon Taeghwan, διευθυντής του Κέντρου Νανοσωματιδιακής Έρευνας αναφέρει ότι σε ανάλυση MRI ενός εγκεφάλου με Alzheimer το οξείδιο του σιδήρου που χρησιμοποιείται σήμερα, στα αιμοφόρα αγγεία θα φαίνεται μαύρο και οι πλάκες αμυλοειδούς γκρι. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τις πλάκες από το υπόβαθρο με αποτέλεσμα τα νανοσωματίδια οξειδίου του σιδήρου να μην χρησιμοποιούνται πια. Η διαφορά αυτή προκύπτει επειδή το γαδολίνιο είναι ένας σκιαγραφικός παράγοντας τύπου Τ1, ενώ το συγκεκριμένο οξείδιο του σιδήρου ταξινομείται ως Τ2.

Στο παρελθόν, η ομάδα IBS είχε σχεδιάσει τα ultrasmall Τ1 (PEG-IONCs) νανοσωματίδια οξειδίου σιδήρου, τα οποία μπόρεσε να συνθέσει σε μεγάλες ποσότητες και έπειτα να τα δοκιμάσει σε ποντίκια. Ο Ηyeon αναφέρει ότι τα αποτελέσματα στα ποντίκια δεν μπορούν να μεταφραστούν απευθείας στους ανθρώπους, οπότε σκοπός είναι να ελεγχθεί αν αυτά τα νανοσωματίδια λειτουργούν σε μεγάλα ζώα, όπως σκυλιά, κουνέλια και πιθήκους έτσι ώστε να εξαχθούν και κάποια συμπεράσματα για τον άνθρωπο.

Για να ελεγχθεί η δυνατότητα εφαρμογής των PEG-IONCs, η ερευνητική ομάδα πραγματοποίησε MRI και MRA σε κουνέλια, σκύλους Beagle και σε μακάκους.

Με την μικρή τους διάμετρο και με την ισχυρή τους επίστρωση, τα PEG-IONC διαθέτουν αρκετά επιθυμητά χαρακτηριστικά. Η υδροδυναμική διάμετρος τους ύψους 12 νανομέτρων, είναι πολύ μικρότερη και πιο ομοιόμορφη από αυτή των νανοσωματιδίων οξειδίου του σιδήρου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Επιπλέον, κατά την προετοιμασία των IONCs, οι επιστήμονες της IBS χρησιμοποίησαν ασφαλή συστατικά, όπως ελαϊκό οξύ, ελαϊκή αλκοόλη και πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG), τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως σε φαρμακευτικές συνθέσεις. Αιματολογικές μελέτες και μελέτες συμβατότητας με τους ιστούς σε μακάκους αποκάλυψαν ότι τα PEG-IONCs είναι εξαιρετικά βιοσυμβατά.

Τέλος, μετά την επιτυχή χρήση των PEG-IONCs στα στατικά MRA, οι επιστήμονες διεξήγαγαν μια πιο προκλητική δυναμική απεικόνιση για να δουν τα αγγειακά μοτίβα ροής κατά την εγκεφαλική ισχαιμία (η αιτία του εγκεφαλικού επεισοδίου) σε σκύλους και πιθήκους. Η εγκεφαλική ισχαιμία είναι μια διαταραχή που προκαλείται από ανεπαρκή ροή αίματος στον εγκέφαλο και η έγκαιρη ανίχνευσή της με σκιαγραφικούς παράγοντες MRI είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ασθενών. Στο πείραμα, ελήφθησαν εικόνες σε διάφορα χρονικά σημεία, κάθε 1,5 δευτερόλεπτα μετά την έγχυση του σκιαγραφικού παράγοντα για να δουν τα πρότυπα αιμάτωσης του εγκεφάλου και εντόπισαν μια απόφραξη στη μέση εγκεφαλική αρτηρία.

Ενώ απαιτούνται περαιτέρω αυστηρές προκλινικές έρευνες, οι τρέχουσες πιλοτικές μελέτες σε πρωτεύοντα ζώα, καταδεικνύουν ικανοποιητικά τα PEG-IONCs ως σκιαγραφικό παράγοντα MRI επόμενης γενιάς.

-Eπιμέλεια άρθρου-
Βασιλική Μυλωνά

Read more...

Ημερίδα με θέμα τη Μικροβιακή Αντοχή και Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία & το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ σας προσκαλούν στη
2η Διεπιστημονική Ημερίδα Ενιαίας Υγείας
«Μικροβιακή Αντοχή και Ορθολογική Χρήση Αντιβιοτικών.Ένα σοβαρό πρόβλημα για ανθρώπους και ζώα»

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017
Αμφιθέατρο Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ
Λεωφόρος Βασ. Σοφίας 127, Αθήνα
ώρα προσέλευσης : 13.00
Είσοδος Ελεύθερη

Read more...

Η εντομοκτόνος αντοχή στους φορείς του Δυτικού Νείλου

Ο Ιός του Δυτικού Νείλου είναι ένα νόσημα με παγκόσμια σημασία, το οποίο απασχόλησε ιδιαίτερα την Ελλάδα την περίοδο 2010-2014 με αρκετά κρούσματα και θανάτους. Η αντιπετώπιση της ζωοανθρωπονόσου (όπως και των περισσότερων νοσημάτων με έντομα-φορείς) βασίζεται στην αποφυγή των κουνουπιών που τη μεταφέρουν. Σύμφωνα με την Έκθεση Εντομολογικής Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ (2014), το συχνότερο είδος κουνουπιού στην Ελλάδα, το οποίο θεωρείται και από τους σημαντικότερους φορείς του νοσήματος, είναι το Culex pipiens, το οποίο αντιπροσώπευε σχεδόν το 85% του ολικού δείγματος. Και ενώ η διαχείριση των φορέων στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στη χρήση εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, έχει αναφερθεί εδώ και χρόνια το φαινόμενο της ανθεκτικότητας σε τέτοια είδη ουσιών.

Μηχανισμοί αντοχής

Σε γενικές γραμμές, τα κουνούπια αναπτύσσουν αντοχή στους διάφορους τύπους εντομοκτόνων είτε τροποποιώντας το σημείο δράσης τους είτε αυξάνοντας το ρυθμό μεταβολισμού τους.

Σε εργασία του Πανεπιστημίου του Cardiff από τις Hemingway και Ranson (2000), αναφέρονται δύο μηχανισμοί αντοχής στα οργανοφωσφορικά και καρβαμιδικά εντομοκτόνα. Ο ένας αφορά τη δράση της ακετυλοχολινεστεράσης (AChE), του ενζύμου που υδρολύει την ακετυλοχολίνη στη μετασυναπτική μεμβράνη. Στα κουνούπια Cx. pipiens, εντοπίζονται δύο ένζυμα με δράση παρόμοια της AChE: η AChE2 (φυλετικά κωδικοποιούμενη) και η AChE1 (αυτοσωμικά κωδικοποιούμενη), η οποία θεωρείται και ότι σχετίζεται με το φαινόμενο. Στα ανθεκτικά στελέχη, τροποποιήσεις στη δομή της AChE μειώνουν την ευαισθησία της στην αναστολή από τα εντομοκτόνα αυτά. Για τα οργανοφωσφορικά, υπάρχει επιπλέον αντοχή οφειλόμενη σε αυξημένες εστεράσες. Οι εστεράσες αυτές, με κύριους αντιπροσώπους τις estα21 και estβ21, δεσμεύουν και σταδιακά απομακρύνουν το εντομοκτόνο χωρίς να το μεταβολίζουν. Η ανωτερότητα της δεσμευτικής ικανότητας των εστερασών στα ανθεκτικά στελέχη υποδηλώνει τη δράση θετικής εξελικτικής πίεσης υπέρ των αντίστοιχων αλληλομόρφων.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η αντοχή στα πυρεθροειδή. Οι J. G. Scott και συνεργάτες σε άρθρο του 2015 αναφέρονται σε 2 βασικούς μηχανισμούς. Η απευαισθητοποίηση του σημείου δράσης οφείλεται σε τροποποίηση της διόδου νατρίου Vssc (Voltage-Sensitive Sodium Channel). Η μετατροπή αυτή οφείλεται σε μία υπολειπόμενη σημειακή μετάλλαξη του DNA (L1014F, γνωστή και ως knockdown resistance-kdr) και άλλες μεταλλάξεις του ίδιου κωδικονίου (L1014H/C/S/W). Οι μεταλλάξεις αυτές έχουν ανιχνευθεί σε πολλές χώρες και περιοχές παγκοσμίως και αποδίδουν διασταυρούμενη αντοχή στο DDT και τα πυρεθροειδή. Η μεταβολική αντοχή οφείλεται σε αυξημένη αποτοξίνωση από μονοοξυγενάσες του κυτοχρώματος P450 (P450s), που με τη σειρά της μπορεί να οφείλεται σε υπερέκφραση ή μετάλλαξη ενός (ή και περισσότερων) γονιδίων που κωδικοποιούν τις P450 πρωτεΐνες . Η αντοχή στα πυρεθροειδή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελούν συχνό συστατικό στις οικιακές εντομοαπωθητικές σπείρες.

Η αντοχή στην Ελλάδα

Το status quo της εντομοκτόνας αντοχής του Cx. pipiens στην Ελλάδα αποτέλεσε το αποκλειστικό θέμα της εργασία των Κιούλου και συνεργατών (2014). Στα πλαίσια της έρευνας πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες από 12 πληθυσμούς κουνουπιών από 5 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας σε διάστημα 3 χρόνων (2008-2010), ενώ ως control χρησιμοποιήθηκε ένας εργαστηριακός πληθυσμός κουνουπιών ο οποίος δεν είχε εκτεθεί σε εντομοκτόνα/εντομοαπωθητικά. Τα δείγματα αυτά ελέγχθηκαν για την αντοχή τους σε 4 εντομοκτόνες ουσίες: temephos, τοξίνη του Bacillus thuringiensis israelensis (Bti), diflubenzuron και δελταμυθρίνη.

Φαινοτυπικά, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα περιστατικά αντοχής. Αν και αρκετές περιοχές εμφάνισαν ήπια αντοχή στο temephos, κανένας πληθυσμός δεν βρέθηκε ανθεκτικός στην τοξίνη Bti και μόνο ένας στο diflubenzuron. Στη δελταμυθρίνη υπήρξε πάλι μόνο ένας ανθεκτικός πληθυσμός. Το μεγαλύτερο ίσως ενδιαφέρον από τους πληθυσμούς της έρευνας παρουσίασε ο πληθυσμός από τον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης. Ο πληθυσμός αυτός βρέθηκε ανθεκτικός στο temephos και πιθανά ανθεκτικός στη δελταμυθρίνη, ενώ ήταν ο μόνος που παρουσίασε ανθεκτικότητα στο diflubenzuron. Επίσης, εμφανίστηκαν με αυξημένη συχνότητα οι μεταλλάξεις της AChE1, ενώ ήταν ένας από τους δύο πληθυσμούς με ομοζυγώτες ως προς τη μετάλλαξη kdr, σε ποσοστό 43%.

Φαίνεται λοιπόν ότι η ανάπτυξη ανθεκτικότητας στα εντομοκτόνα είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αντιμετώπιση των φορέων ασθενειών και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν σε οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου τέτοιων λοιμωδών νοσημάτων. Στο State of the Art Report του MALWEST Project για τον Ιό του Δυτικού Νείλου προτείνονται τρεις γενικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση της αντοχής: με μετριασμό της χρήσης εντομοκτόνων, με κορεσμό των αμυντικών μηχανισμών των φορέων και με πολλαπλές εφαρμογές με μείγμα ή ανακύκλιση εντομοκτόνων.

-Eπιμέλεια άρθρου-
Γιώργος Κοτσαδάμ

Read more...

Το μυστικό για να πείσετε ακόμα και τους πιο δύσκολους πελάτες

Ο κύριος Ιωάννου δεν ακολούθησε την αγωγή που προτείνατε με αποτέλεσμα η κατάστασή του Όσκαρ να χειροτερέψει. Και σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, τώρα σας καθιστά υπεύθυνο για την κακή έκβαση της υγείας του Όσκαρ.

Πόσες φορές σας έτυχε ο πελάτης σας να μην πεισθεί να ακολουθήσει τις οδηγίες σας ή την αγωγή που συστήσατε για το κατοικίδιό του; Πόσο προβληματικό ήταν αυτό; Και ποιες ήταν οι επιπτώσεις για την υγεία του ασθενούς σας;

Η επαγγελματική σας επιτυχία δεν εξαρτάται μόνο από τις επιστημονικές σας γνώσεις, αλλά και σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματική επικοινωνία σας με τον ιδιοκτήτη. Ακόμα κι αν κάνετε την τέλεια διαγνωση και προτείνετε την άριστη θεραπευτική αγωγή, υπάρχει κίνδυνος αποτυχίας αν δεν καταφέρετε να πείσετε τον ιδιοκτήτη του ασθενούς σας!

Πώς όμως θα μπορούσατε να πείθετε τους πελάτες σας – ακόμα και τους πιο δύσκολους- σταθερά και συστηματικα; Το μυστικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το μήνυμά σας αγγίζει τους πελάτες σας τόσο σε διανοητικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Θυμηθείτε, για παράδειγμα, την εποχή που αγοράσατε το αυτοκίνητό σας. Τί σας είπε ο πωλητής αυτοκινήτων, που σας έκανε να αποφασίσετε την αγορά του συγκεκριμένου μοντέλου;

Μήπως τόνισε ποσο γρήγορο, σπορ και δυναμικό είναι ή μήπως έδωσε έμφαση στο ότι καταλώνει ελάχιστα καύσιμα, διαθέτει τριετή εργοστασιακή εγγύηση και άριστη παθητική ασφάλεια; Κάποιοι επηρεαστήκατε από εκείνα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου που βρίσκετε ελκυστικά, ενώ κάποιοι διαλέξατε ένα μοντέλο που σας εξασφαλίζει μικρότερο κόστος κίνησης και συντήρησης ή μικρότερο ρίσκο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος. Τι σχέση έχει το παράδειγμα αυτό με την επιχείρισή σας; Εχει απόλυτη σχέση, γιατί υπάρχουν δύο τρόποι για να προωθήσετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν. Είτε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ή αυτά που δεν διαθέτει!

Ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα. Θέλετε να πείσετε τον πελάτης σας να κάνει αποτρύγωση στο σκύλο του. Τί είναι καλύτερο; Να επισημάνετε τα οφέλη της αποτρύγωσης, όπως είναι τα καθαρά δόντια, η καθαρή αναπνοή και η βελτίωση της ζωτικότητας ή να δώσετε έμφαση στους κινδύνους για την υγεία του σκύλου σε περίπτωση που δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα;

Το ερώτημα είναι, γιατί οι άνθρωποι αντιδρούν τόσο διαφορετικά στο ίδιο μήνυμα; Γιατί κάποιο μήνυμα παρακινεί και ενθουσιάζει κάποιον, ενώ αφήνει αδιάφορο κάποιον άλλο;

Μερικοί άνθρωποι διαθέτουν φυσική περιέργεια και τους αρέσει να ρισκάρουν. Αισθάνονται καλύτερα όταν επιλέγουν να κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί ή το βρίσκουν συναρπαστικό. Άλλοι πάλι είναι πιο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί. Γι αυτούς ο κόσμος είναι γεμάτος ενδεχόμενους κινδύνους. Έχουν την τάση να ενεργούν αποφεύγοντας κάτι που μπορεί να τους απειλήσει ή να τους βλάψει, παρά να επιδιώκουν κάτι που τους ενθουσιάζει.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μοτίβα σκέψης που ονομάζονται μεταπρογράμματα. Τα μεταπρογράμματα είναι εσωτερικά διανοητικά προγράμματα και καθορίζουν πού δίνουμε την προσοχή μας και με ποιό τρόπο προσδίδουμε νόημα στις εμπειρίες μας. Παρέχουν τον οδηγό με τον οποίο αποφασίζουμε αν κάτι είναι ενδιαφέρον ή βαρετό, αν αποτελεί ευλογία ή απειλή.

Το μεταπρόγραμμα που καθορίζει αυτό που παρακινεί κάποιον να προσεγγίσει κάτι που επιθυμεί και θέλει να απολαύσει ή να απομακρυνθεί από κάτι που θεωρεί βλαβερό ή δυσάρεστο ονομάζεται μεταπρόγραμμα προσέγγισης ή απομάκρυνσης Μόνο όταν αντιληφθούμε ποιο μεταπρόγραμμα χρησιμοποιεί κάποιος μπορούμε να διαμορφώσουμε το μήνυμά μας, έτσι ώστε να τον πείσουμε, είτε πρόκειται για την αγορά ενός αυτοκινήτου ή την αποτρύγωση για το σκύλο του.

Σίγουρα τώρα σκέφτεστε: πώς θα ξέρω αν ο πελάτης μου χρησιμοποιεί μεταπρόγραμμα προσέγγισης ή απομάκρυνσης; Για να διαπιστώσετε τι είδους μεταπρόγραμμα χρησιμοποιεί ο πελάτης σας, ρωτήστε τον για παράδειγμα τι θέλει για την υγεία του κατοικιδίου του. Σας λέει τι θέλει ή τι δεν θέλει;

Σας λέει ότι θέλει το κατοικίδιο του να είναι υγιές, ζωηρό και να ζήσει πολλά και χαρούμενα χρόνια; Σ’ αυτή την περίπτωση είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιεί μεταπρόγραμμα προσέγγισης, οπότε μιλήστε του για τα θετικά αποτελέσματα και τα οφέλη της θεραπείας.

Αν όμως σας μιλάει για τους φόβους που έχει για το κατοικίδιό του: ότι θα γεράσει, θα χάσει τη ευκινησία του ή θα υποφέρει από κάποια πάθηση, είναι πιο πιθανό ότι χρησιμοποιεί μεταπρόγραμμα απομάκρυνσης. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να τον πείσετε αν του επισημάνετε τους κινδύνους που διατρέχει το κατοικίδιό του, αν δεν πραγματοποιήσει την θεραπεία.

Την επόμενη φορά που θα μπει ένας πελάτης στο ιατρείο σας, θυμηθείτε να του κάνετε τις σωστές ερωτήσεις και να προσέξετε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και τα στοιχεία που σας δίνει. Έτσι θα καταλάβετε πώς πρέπει να του μιλήσετε, ώστε το μήνυμά σας να είναι συμβατό με το μεταπρόγραμμα που χρησιμοποιεί. Έτσι θα τον επηρεάσετε όχι μόνο σε διανοητικό αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο, και θα είναι πολύ πιο δεκτικός στο μήνυμά σας!

Για χρήσιμες συμβουλές και άρθρα για το πώς θα προσελκύσετε περισσότερους πελάτες στο κτηνιατρείο σας και πώς θα βελτώσετε τη δουλειά σας γίνετε μέλος του Vet Consultancy Facebook Group κάνοντας κλικ εδώ

Η Έλλη Καλεμτζάκη είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στo κτηνιατρικό μάρκετιγκ και τη διατροφή των μικρών ζώων, ίδρυσε τη δική της επιχείρηση σαν κτηνιατρικός σύμβουλος με στόχο να βοηθήσει τους κλινικούς κτηνιάτρους να έχουν μια πιο επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, περισσότερους και πιο ευχαριστημένους πελάτες και μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη δουλειά τους. Η Έλλη είναι Professional Coach πιστοποιημένη από το International Coach Federation και Certified Practitioner Νευρογλωσσικού Προγραμματισμο

Read more...

Γνωρίστε την Cycon Animal Health

H Cycon Animal Health, είναι η Κτηνιατρική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην Κύπρο, από το 1987, διαθέτοντας ένα άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, προσφέροντας προιόντα διασφαλισμένης Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας, σε Κτηνιάτρους και Κτηνοτρόφους. Επικεντρωμένη στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και την ικανοποίηση των συνεργατών της, έχοντας παράλληλα ως στόχο την ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη και επέκτασή της στην κτηνιατρική αγορά, συνεχίζει με πάθος και ενθουσιασμό πάντα μέσω ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, την ανοδική της πορεία.

Η ομάδα της Cycon Animal Health, επενδύοντας σε ισχυρές συνεργασίες με Διεθνείς Φαρμακευτικές και Ελληνικές Κτηνιατρικές Εταιρείες, τώρα είναι σε θέση να προσφέρει τις Υπηρεσίες της και στον Έλληνα Κτηνίατρο.

Σε λίγες ημέρες κοντά σας με περισσότερα Νέα !

Read more...

Πωλείται εξοπλισμός Grooming Ζώων Συντροφιάς

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ  (Διαστάσεις: 125Χ66Χ20-150 cm )

• Διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος από 20 έως 105 cm.
• Η επιφάνειά του: 125Χ66 cm. Η διαφάνειά του είναι αποσπώμενη και εύκολη στο καθάρισμα.
• Αντοχή: έως 150 kg. Κατάλληλο και για μικρόσωμα και για μεγαλόσωμα ζώα.
• Υλικό: ανοοξείδωτο ατσάλι.
• Τιμή: 550 ευρώ. 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (Διαστάσεις: 125Χ65Χ25-130 cm)

• Διαθέτει ρυθμιζόμενο ύψος από 25 έως 130 cm.
• Η επιφάνειά του: 125X65 cm. Η διαφάνειά του είναι αποσπώμενη και εύκολη στο καθάρισμα.
• Αντοχή: έως 150 kg. Κατάλληλο και για μικρόσωμα και για μεγαλόσωμα ζώα.
• Υλικό: ανοοξείδωτο ατσάλι.
• Τιμή: 600 ευρώ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΡΟΔΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (Διαστάσεις: 120Χ60Χ31-105 cm)

• Διαθέτει ρυθμιζόμενo ύψος από 31 έως 105 cm.
• Διαθέτει ρόδες και είναι εύκολο στη μεταφορά.
• Αντοχή: έως 150 kg. Κατάλληλο και για μικρόσωμα και για μεγαλόσωμα ζώα.
• Υλικό: ανοοξείδωτο ατσάλι.
• Τιμή: 400 ευρώ.

ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ (Διαστάσεις: 110Χ66Χ80 cm) 

• Κλουβί κατάλληλο για μεγαλόσωμα και μικρόσωμα ζώα.
• Διαθέτει ενδιάμεσο χώρισμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ή δύο κλουβιά.
• Υλικό: ατσάλι.
• Βάρος κλουβιών 30 kg.
• Τιμή: 450 ευρώ.

BLASTER ΣΕΣΟΥΑΡ MONSTER ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (Διαστάσεις: 45Χ30Χ24 cm)

• Μέγιστη δύναμη: 2800W.
• Μέγιστη ταχύτητα: 90m/sec.
• Δύναμη φυσήματος 895g.
• Τιμή: 300 ευρώ.

ΣΕΣΟΥΑΡ ΧΕΙΡΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΜΟΤΕΡ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

• Ισχύς 2000W.
• Με ασφαλώς ρυθμιζόμενη θερμοκρασία.
• Τιμή: 50 ευρώ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6937326875 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 9πμ-9μμ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Read more...

Χρηματοδότηση από 50% - 70% σε Δήμους για τα αδέσποτα ζώα

Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Παναγιώτη Σκουρλέτη, Οικονομικών, Γεωργίου Χουλιαράκη και του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, εκδόθηκε η ΚΥΑ (3114Β 8/9/17) για τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους για το έτος 2017, όπως την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη σίτιση, την υιοθεσία ή την επανένταξη, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του ν.4039/2012, όπως αυτός ισχύει.

Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Ειδικά η χρηματοδότηση για το κόστος σίτισης των ζώων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) των δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει οι φορείς για το σκοπό αυτό.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν οι αιτήσεις των Δήμων και Συνδέσμων, ώστε να λάβουν την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Δείτε τη σχετική ΚΥΑ

Read more...

Fatro Hellas - Η αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης του σκύλου: η «χρυσή» θεραπεία

Η Fatro Hellas παρουσιάζει ένα νέο αρχείο με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των κτηνιάτρων:

Η αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης του σκύλου: η «χρυσή» θεραπεία

Το αρχείο αποτελεί μία πλήρη παρουσίαση και λεπτομερή τεχνική ανάλυση του φαρμακευτικού προϊόντος.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2106644331, καθώς και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.fatro-hellas.gr.

Read more...

Ζητείται Κτηνίατρος από Ιατρείο Μικρών Ζώων στην Κηφισιά

Ζητείται κτηνίατρος ως Βοηθός σε κτηνιατρείο στην Νέα Κηφισιά.
Πλήρης απασχόληση.
Ωράριο σπαστό.
Αιτήσεις αποστέλλονται στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read more...

Vetmenow Webinar: Δυσπλασία του αγκώνα στο σκύλο

Γλώσσα παρουσίασης: Αγγλικά
Συντονισμός συζήτησης: Ελληνικά
Διάρκεια: 2 ώρες
Πιστοποιητικό συμμετοχής: 2h CPD
Τιμή: 65 ευρώ
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

Ημερομηνία διεξαγωγής: 24 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:00

Απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο στους κτηνιάτρους πρώτης γνώμης όσο και σε κτηνιάτρους με εξειδικευμένη εμπείρια στην ορθοπαιδική χειρουργική.

Description
Elbow dysplasia is the commonest cause of thoracic limb lameness in young and medium/large breed dogs and although it begins in puppyhood it can continue to affect the dog for the rest of its life. Thorough knowledge of this disease will allow the general practitioner to recognise it early and will allow him to recommend the best investigation techniques and most appropriate treatment for each case.

Objectives
- To be able to perform a basic orthopaedic examination to recognise when lameness is originating from elbow pain
- To be able to recognise the most basic radiographic changes present in dogs with elbow dysplasia
- To understand different patterns of elbow dysplasia and what the best treatment for each scenario is

Structure
- Pathogenesis
- Orthopaedic examination and lameness localisation
- Radiographic features Advanced imaging
- Arthroscopic findings
- Surgical treatment (subtotal coronoid ostectomy, proximal ulnar osteotomy, proximal abducting ulnar osteotomy, sliding humeral osteotomy).
- Conservative treatment (platelet rich plasma therapy, polyacrylamide) 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

Read more...
Subscribe to this RSS feed

jobs1   9160 Purina PPD Banner 300x90px-01   sales1

Χορηγός επικοινωνίας  eke logo hcavs1    ivsa-sal2 ivsa-kar1

ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
Άλογο
Γάτα
Σκύλος
Κουνέλι

Κατά την περιήγησή σας στο diagnovet.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies Περισσότερα.

EU Cookie Directive Module Information